csütörtök, március 12, 2020

Mennyiségi nap

Tegnap a szomszéd falu egy apartmanhotelében egy vírusos vendéget találtak. Azonnal bezárták, a mintegy 150 vendéget hazaküldték (gondolom megfelelő intézkedésekkel, azaz otthon nekik karantén), a több mint 30 fős személyzetet pedig a faluban zárták karanténba. Ez bizony már közel volt illetve van. Ma este bejelentették, hogy Salzburg tartományban (gondolom máshol is) a sípályákat vasárnaptól lezárják, minden szálláshelyet pedig hétfőtől bezáratnak. Azaz itt vége a szezonnak. Persze ez hozza magával a vendéglátóhelyek bezárását is, hiszen azoknak meg nem lesz forgalmuk. Csak a helyiek által kedvelt pár kocsma, kávézó marad nyitva, amíg azokat is rendeletileg be nem záratják.
Az egyetemeket, főiskolákat és a középiskolákat hétfőtől, az általános sulikat szerdától zárják egészen a tavaszi szünet végéig, április 15-ig. A tanítást online oldják meg, azaz nem kell nyáron suliba járni, pláne nem évet ismételni. Ellentétben a magyar kormány ezirányú hülyeségével. Itt a tananyag és az iskola nem uralkodik a gyerekeken, mint a magyarországi iskolának nevezett munkatáborokban. Érdekesség, hogy itt pont tavaly szelektálták a tananyagot, otthon meg az új NAT épp  feltuningolta azt...
A helyi fürdőben 400 főre limitálták az egyszerre bent tartozkodók létszámát. Nem is volt ma csak 60-70 fő. A teremben is hárman edzettünk. Nekem ma mennyiségi nap következett:
  • Bemelegítés, gimnasztika: 10 perc
  • Swingek@40: 10, 12, 14, 16, 18, 20, egy sorozatok között egy kis kör séta a teremben
  • Duplagolyós nyomásvariánsok(@28-@28) + Húzódkodás variánsok létrába szervezve:
    • duplamp + FG-s húzódzkodás (normál fogás): 3-3, 5-5, 7-7
    • duplac&p (padlóról indított) + FG-s húzódzkodás (párhuzamos fogás): 3-3, 5-5, 7-7
    • see-saw press + FG-s húzódzkodás (széles fogás): 3-3, 5-5, 7-7
    • összesen 45 nyomás és 45 húzonc
  • Szumo elemelés golyókkal(@36-@36) + Panel-farmer(@36-@36): 5 + (20 lépcső fel-le), 10 + 2x(20 lépcső fel-le), 15 + 3x(20 lépcső fel-le), a harmadik kör nagyon durva volt
  • Lábemelés függeszkedve: 3x5
  • GridX + Nyújtások: 10 perc
  • Szauna: 1 kör kristályszauna, tóban úszás, váltó zuhany
Ennyike.
A felvezetés most csak lendítés volt, egy mennyiségi létrába szervezve, nagyon kicsi pihikkel. A fő részben duplagolyós nyomásokat végeztem saját testsúlyos húzódzkodással, amit FG-vel nehezítettem. Három 3-5-7 lépcsős létrát toltam benne. Szép kis meló, nehéz, de frankón bírható.
A befejező gyakorlatpár elemelés lépcsőzéssel, ez is mennyiségi létra. Az elemelés után nem raktam le a golyókat, hanem egyből indultam neki a lépcsőnek. A harmadik létrafok már nagyon kemény lett, két hossznyi lépcső után leraktam pár másodpercre, mert nagyon elfogyott körülöttem a levegő. A fene se érti. Ez volt a mai edzés embert próbáló sorozata.
Egy kör szauna és kész.

Holnap péntek.

Nincsenek megjegyzések: