szerda, március 25, 2020

Mennyiségi nap

Ma vettem egy fekvőtámasz állványt a helyi Hoferben. Nem egy szokványos kis állvány, hanem egy 60 cm magas, univerzális eszköz: lehet rajta tolódzkodni, lábemelést, invertált evezést végezni, eldöntve meg persze fekvőtámaszozni. Nagyon jó kis szivacsos fogók vannak rajta és 130 kg-ig terhelhető. 40€-ról volt 20-ra leárazva. Szerintem jó vétel volt, megérte az árát, különösen, hogy egész sokféle gyakorlatot lehet vele/rajta elvégezni. Nagyon stabil és semmi műanyag:

Tegnap elhúzódott a meló, késő délután már nem volt kedvem edzeni. De ami késik, nem múlik, így ma mozgolódtam egy keveset:
  • Bemelegítés, gimnasztika: 10 perc
  • C&P@36 létra: 2x(1-2-3-4-5), összesen 30-30 felvétel és nyomás
  • Invertált evezés: 6x5, lassú végrehajtás (az állványon párhuzamos fogással lehet melózni)
  • Fekvőtámasz: 3x10, lassú végrehajtás
  • Lépcsőzés: (3x56 lépcső fel-le kettesével), 2x(56 lépcső fel-le)x(@28-@32), lent kézcsere
  • Gripper: (5-5)CoC1,5, (5-5)CoC2, (5-5)CoC2.5, két kör
  • GridX + Nyújtások: 10 perc
Ennyike.
Két kis ötös létrát toltam a @36-os golyóval, majd műbe vettem az új szerzeményt. Az invertált evezés aránylag széles, párhuzamos fogással határozottan nehezebb, mint a teremben végzett rudas verzió. Pláne, hogy lassan csináltam. A fekvőtámasz meg ugye valamivel könnyebb, mert most nem raktam fel a lábam emelvényre. Amúgy jól is jött ez a kis állvány, mert kint nagyon hideg lett, egész nap fagypont körüli volt a hőmérséklet, ráadásul hideg szél is fújt: nem lett volna okos dolog kimenni húzódzkodni.
Edzés végén a lihegtetős rész lépcsőzés volt. A swingeket ma kihagytam, a hátam egy bizonyos ponton még mindig érzékeny, és a lendítések felső végpontján enyhe szúró fájdalmat érzek. Pedig hengereztem, teniszlabdáztam, nem is olyan erős mint volt, de még érzem. Így inkább ma a lendítések kimaradtak.

Holnap csütörtök.

Nincsenek megjegyzések: