hétfő, június 10, 2024

Kihelyezett edzés: B4 Fitness

Ez még pénteki edzéske. Különleges napokon vagyunk túl Bettivel, egy edzés fért bele a B4 fitness-ben:

  • Snatch@28: 10x(minden percben 15 ismétlés)x@28, összesen 150 szakítás 10 perc alatt, pár felvezető sorozattal
  • Húzódzkodás: 5x5
  • Vegyes gépes gyakorlatok: mellgép, hátgép, bicepszgép, stb.
Ennyike.
Leharcolt Technogym géppark: megnyúlt drótok és szalagok, felszakadt kárpit. Felhúzni nem lehetett volna, mert nagyméretű, vastag tárcsák vannak, de csak 20 kg-os a legnagyobb: egyszerűen nem férne fel 200 kg-nál több a rúdra. De lehet még annyi sem. Ja, a legnagyobb kézisúlyzó is csak 40kg-os. A húzódzkodón a gumiborítás felvált,  lötyög az alatta lévő rúdon, alig lehetett megfogni.
A teremben Elite golyók vannak, de a legnagyobb is csak @28-as, ráadásul a golyók fülein megtört a festék. Na, ezért cseréltem én le Full Force illetve Military Grade márkájú, porszórt golyókra ezeket.
Rossz, meleg levegő, a légkondit csak időnként kapcsolták be. A terem a belvárosban (15 perc sétára a szállástól), az egyik legforgalmasabb út mellett (Dózsa György), úgyhogy kintről levegőt nem lehet beengedni. Azért kíváncsi lennék, hogy a légkondik kinti berendezései hol vannak felszerelve. 

Amúgy nagy alapterületű, magas belmagasságú a konditerem. Hátul van egy hatalmas különterem, boxzsákokkal és minden CrossFit edzéshez szükséges berendezéssel. De oda csak csoportos órák keretében lehet bemenni. Engem szerencsére beengedett a boxedző (akkor lett vége egy órának), mert a kettlebell golyók ott voltak. Rámnézett és azt mondta, mehetek :-)

Egy edzésnek jó volt, de soha nem lennék rendszeres tag. Pedig a napijegyben benne van a szauna is.

És hogy miért is voltunk Pesten:





3 megjegyzés:

Probationary írta...

Szia Sanyi,
Pedig ha látnád micsoda marketinget tolnak a metróban és mindenhol a B4 Fitness-nek. A környéken dolgozom, egyszer kétszer elgondolkodtam, hogy benézek. Most már lehet nem nézek be.

Legjobbakat!
Barna

Sanyi gyerek írta...

Hát igen, a puding próbája az evés. Pedig én 52 évesen még a 80-as évek végén kezdtem edzeni, így mindenből a retrót képviselem: rúd, erőkeret, tárcsa, szabadsúlyos gyakorlatok. De ha már spéci géppark (a 2010-es évektől mindent elárasztottak Mo-on is), akkor azok legyenek karbantartva. És legyen mellette a hagyományos minimalista eszközkészlet is.

Probationary írta...

Szia,
Igen, a régi oldschool termeknek még hangulata volt, a nagy "gépforradalom" nem keveset vett el a vasgyúrásból. Kicsit olyan egy egy terem, mintha egy laboratórium lenne.

Üdv:

Barna