kedd, október 21, 2008

Kettlebell-10

Most kezdtük el a második hónapot. Még mindig gyönyörű az idő, bár kissé hűvös a reggel. Mondtam is Gabinak, hogy lassan lehet fűteni a golyókat...

A bemelegítés után swingekkel kezdtünk (kétkezes, egykezes 6-7 sorozatban), majd derék és fej körüli forgatások kövekeztek. Az első 1-2 sorozat swing mindig kimondottan rosszul esik, de jobb ezeken túlesni.

Ma a fő szám a kitörések gyakorlása volt. Gabi itt azt tanácsolta (be is jött), hogy a hátul lévő lábamnál a sarkat nyomjam kifelé. Számomra ez úgy tűnt, hogy kifordítom a lábfejem, de pont ekkor jött egyenesbe. Ez azért van, mert alapvetően befelé állnak a térdeim. Így mentek a @16 illetve @32-vel. (A pirossal 2-2 ment előre-hátra, aztán lábat váltottam. Test előtti illetve egykezes tartással). Pihenésképpen swingek, de itt csak azért, hogy a lassú mozgás során bekötött izmokat lazítsuk egy kis balllisztikus gyakorlattal.
El is ment ezzel az idő (elég sokat "törtünk ki"), az óra végén 2-2 kört mentem (elég nagyokat) a fej felett a 24-essel + farmerben a 32-essel. Jó volt, bika maximális erő gyakorlat. Pihenésképp megint swingek.
Végül egykezes (10bal+10jobb@32) swingek két körben, kb. 20mp pihenővel. Elég is volt, mert a combom keményen elfáradt az óra alatt. Az öltözésnél jutott eszembe, hogy vittük a fényképezőt, de totál kiment a fejemből. (Az ember teljesen megpróbál koncentrálni az edzésre) Na, majd következőleg.
Legközelebb pénteken megyünk, csütörtökön ünnep van. Sebaj, holnap beiktatok egy kis kondicionáló edzést, viszem a golyómat is a terembe... Addig is habkövezek, mert Gabi azt mondta, hogy addig nem kezdjük el a nyomásokat, felvételeket, amíg a tenyerem nem teszem rendbe. Bezony, szigorúság van...
Ja, mellesleg ide jutottunk:

Nincsenek megjegyzések: