csütörtök, október 09, 2008

Kettlebell-7

Ma még jobb idő volt, ahogy közeledik a fűtési szezon, egyre melegebb van... Ez előrevetíti a hétvégi barackfa kivágást is, de addig még golyózzunk:

A bemelegítésnél Gabi kiszúrta, hogy az alkarforgatás nálam semmit sem ér, úgyhogy erre most már figyelni kell! A kezdeti bemelegítő swingek (egykezes, kétkezes, váltott egykezes a 24kg-sal) illetve körzések után a 32-essel két körben 5-5-5-5 bal- és jobbkezes swinget végeztem, illetve ezzel is köröztem. Jó volt!

Volt egy egy kis séta: farmer, fej feletti (24kg) és farmer + fej feletti (32+24). Bika gyakorlatok. A jobb vállamat már elég jól hátra tudom ültetni a fej feletti tartásnál, a balt még nem érzem annyira. Gabi szerint lazul a vállövem, csak idő kell neki.

Újként az izometrikus felhúzás jött: lefelé menet a sarok kifelé, a lábfej befelé forduló mozgást végezne (ha az ember engedné, hogy forduljon), emelésnél fordítva: a lábfej kifelé, a sarok befelé tart. Ez Gabi szerint a guggolásnál is jól használható technika arra, hogy minél nagyobb erőt tudjunk belevinni a mozdulatba. Csak az egyik kézben volt súly, a másik pedig csak úgy tett, mintha lenne benne... Ha az ember jól feszít közben, bizony elég fárasztó.
A guggolás alapjait is elkezdtük. Sajnos a bal térdemet még nem tudom teljesen behajtani, de haladok benne. (Hála a nyújtásoknak) Ezért Bettinek a rendest, nekem a széles terpeszben való guggolást kell gyakorolnom.

Ekkor ugyanis elég vízszintesig lemenni. A lábfej erősen kifelé van fordítva. A végrehajtás közben törekedni kell arra, hogy a térd kifelé mozduljon. Erősen éreztem a combközelítő izmaimat közben. Ezt csak súly nélkül gyakoroltuk.

Az óra végi edzés egykezes swing volt: 2x(1-1-2-2-3-3-4-4-5-5) bal és jobb kézzel 24kg-mal, majd ugyanez 16kg-mal (a 24-essel már a mozgás kárára ment volna még egy kör: teljesen elfáradtam). A körök között olyan 30-35mp pihenő (ekkor Betti swingelt 20-akat). Ezek az egykezes swingek bizony jól lefárasztottak, sokkal megterhelőbb volt, mint a kétkezes. (Meg az óra során is több volt ma az egykezes swing - még a 32-essel is)

A golyóink lehet a hétvégén megjönnek! Már alig várok egy itthoni kis gyakorlást!

Nincsenek megjegyzések: