kedd, október 14, 2008

Kettlebell-8

Az idő tovább javul: trikóban edzettem. Októberi nyár.

A bemelegítés után kétkezes swinghegyek. A lenti szakasznál görbítem az alsó hátat, ezért Gabi szerint inkább ne menjek olyan mélyre (az okozza, hiszen nem vagyok olyan laza, amilyen mélyre megyek, azaz lent nem tudom megtartani az egyenes hátat, a csípőm kissé kötött), de tartsam fent az ívet a deréknál! Erre figyelni is fogok.

A széles terpeszű guggolás gyakorlása volt a fő műsorszám (Bettinek a rendes), de most már súllyal: 24kg-os kétkezes tartással, majd 32kg-os egykezes tartással mindkét oldalra. A mélység még mindig lehetne nagyobb, de haladok. Nagyon érzem a combközelítőket közben. Nem a felállás a súllyal a nehéz, hanem a megfelelő mélységbe való ereszkedés. 3 ismétléseket végeztem több sorozatban, nagyon ügyelve a kivitelezésre, azaz lassan, erőből. (A 24kg-ost elég volt mellkas előtt tartani) Betti úgy elfáradt a guggolásaiban, hogy az utolsónál már nem is bírt felállni...

Volt még izometrikus felhúzás 24 illetve 32 kg-mal, séta fej felett+farmer 24+32kg-ossal (most már kissé nagyobb kört mentem vele, nem csak néhány lépést). Gyakoroltuk a kitöréseket is: itt bizony a kitörés hátra során sokat hibáztam. Fontos megjegyezni, hogy az elől lévő láb adja az erőt, a hátsó csak a megindításnál segít! Ezt holnap gyakorlom: elfelejtettem a mozdulatot!

Az óra végi edzés 8 sorozatban 10 swing 32kg-ossal, majd pihenő. Egy körre 30" volt. Ez körülbelül a következőnek felel meg:  Swing-8x(15/15)@32

Ez lesz az írásmódom:

Gyakorlat - körök száma x ( edzés idő / pihenő ) @ használt súly

A végén volt még a 32-essel nyolcas a térd körül, derék körül forgatás vele és megpróbáltam a fej felettit is, abból 2 balra, 2 jobbra ment. (A fogásom itt már elég bizonytalan volt, edzés vége+elég nagy az a golyó méretre, nagyon kell fogni.)

Jó edzés volt, a tenyerem bírta, bár felrepedt mindkét friss seb (Az ujjamra még reggel tekertem egy kis leukoplastot). Gabi erre is figyelt: nem volt egykezes swing, ami azért jobban meggyepálta volna a tenyerem.

Holnap délelőtt tartok egy kis kettlebelles edzést a golyóimmal, nem annyira edzésre, inkább a guggolás, swing és a kitörés gyakorlására.

Nincsenek megjegyzések: