szombat, október 18, 2008

Power-A

Változott a tegnapi terv: ma voltam edzeni. Ugyanis délután Bazsi Mamáéknál, Betti a parkban golyózott, így tudtam a délelőtti munka után szundítani egyet, másrészt holnap Bazsinak szülinapja van, mindenféle program vár ránk. Jól döntöttem, nagyon jól ment az edzés:

  1. Haskörök: 3x(5 gyakorlat)x20 ismétlés + kettlebell-szerű Bemelegítés
  2. Felhúzás: 6x200kg, 6x220kg, 4x220, 6x200kg
  3. Döntött törzsű evezés francia rúddal: 12x110kg, 2x10x130kg, 12x110kg
  4. Nyújtás

A teremben alig voltak (két kokszmatyi fekvenyomott + bicepszezett - ezek nem is szoktak mást - a fújtatott izmaikkal, közben némán méregettek. Nálam meg csak inak, meg erek... Hi-hi), de talákoztam a Apeh-es Zolival és ecseteltem neki a kettlebellt. Nagyon felvillanyozódott, mondtam neki a Youtube-ot, meg a magyar honlapot, hogy gondolkozzon el rajta. Azért neki szóltam, mert tudom hogy lenne értelme erre átállnia: komolyan edz, de tele van mindenféle ízületi nyavalyával, elég idős is már, félórákat szokott tölteni a kardió gépeken, stb. Meglátjuk.

A felhúzásnál majdnem megint elszámoltam magam, a 200kg-ra ismét azt hittem 220, még meg is lepődtem, hogy milyen könnyen ment... De aztán rádöbbentem. (ez azért van egyébként, mert a gurtnis időszakban a 25kg-os tárcsákat rakosgattam felfelé, most meg a 20kg-osokat, és hozzászoktam az akkori mértékekhez) Sebaj, fel is raktam pontosan 220-ra, és húztam bele 6-ot!!! (A múlt heti 3-hoz képest, azt hiszem erre mondják, hogy no komment!) Aztán még 4-et!

Az evezésnél nem is mentem most 10 tárcsára, maradtam 8-nál ebből mentek az ismétlések. Azért az a pusztakezes 6 ismétlés 220kg-ból kemény volt, de az adrenalin szintem az egekben!

A mai teljesítmény (tegnap voltak azért kemény húzódzkodások is) kiváló, valahogy a rendszeres kettlebell + a ritka súlyzós edzések hatására folyamatosan erősödök. Na ezt le is teszteltem: tárcsaforgatás!

Először a 15kg-os tárcsát (egykezes swingszerű mozdulattal feldobni, miközben egyet pördíteni kell rajta, majd megint elkapni) kezenként 5-6 ismétléssel, majd a 20kg-os tárcsát is 2-3 ismétléssel 2 sorozatban. A bal kissé gyengébb volt, de így is akkora lett az arcom tőle, hogy majdnem nem fértem bele a tükörbe. (Még szerencse, hogy senki sem volt már a teremben). Szóval az egóm a magasba szökött! (Régen próbáltam én már ezt, de max. a 10kg-os tárcsával ment párszor) Piszkos jó érzés volt! Persze ezt célszerű egyedül végezni, mert nemigen nézik jó szemmel egy bodyteremben, ha én dobálom a tácsákat...

Az edzés végi nyújtás most jól sikerült. Megint egy KIRÁLY edzést volt. De azt hiszem ezt már le sem kell írnom, mert ezek a mostani edzések kivétel nélkül iszonyat jók!

Most két nap pihi, egy kis uszodával.

Nincsenek megjegyzések: