hétfő, október 27, 2008

Tabata

Csak nem álltam meg, hogy ne menjek át edzeni. Nem akartam nagy súlyokkal dolgozni, a golyózni sem akartam - nem bízom még a saját swingjeimben, jobb azt látni kívülről még - így egy kis kondicionáló edzés mellett döntöttem:

  1. Függeszkedve lábemelés kézhez, illetve térdemelés 8x(20/10)
  2. Helyből felvétel láblökéses nyomással 8x(20/10)*40kg
  3. Húzódzkodás illetve csigán lehúzás 8x(20/10)
  4. Fekvenyomás 8x(20/10)*60kg
  5. Haskerék 8x(20/10)
  6. Renegát evezés 8x(20/10)x16kg
  7. Kézisúlyzós felhúzás 8x(20/10)*2x30kg
  8. Egykezes bicepsz 8x(20/10)*2x20kg

A gyakorlatokat menet közben találtam ki, az egyes Tabaták közt max 2-3 perc pihenő volt. Az első három Tabata után a szorítóerőm a nullához közelített. Maguk a húzódzkodások is alig mentek, épp hogy ki tudtam tölteni a 20mp-s munkát. Közben egy-egy sorozatot csigán húztam, mert nem bírtam már a húzódzkodást.

A fekvenyomás brutál volt, az első pár körben simán ment 15 ismétlés, aztán a vége felé drasztikusan csökkent az ismétlésszám: 4-re!

Beraktam a renegát evezést is, minden körben próbáltam maximálisan feszíteni, kicsi terpesszel. 2-2 ismétlés ment a megadott időben, mert itt törekedtem a lassú kivitelezésre.

A felhúzás a kicsi súlyhoz képest is nehéz volt, mert az alkar ekkora már kész volt. A bicepsz egy kis nosztalgia volt a végén.

Az egész edzés nagyon jó kis pörgős volt, kellemes fáradsággal. Guggolást illetve direkt lábmunkát a bal térdem állapota miatt elkerültem, így is volt egy kis terhelés rajta. Az meg kellett is.

Most blogírásnál már a vállam, a tricepszem, a felső hátam nagyon egyben van, ezek a súlyzós Tabaták inkább helyileg fárasztják ezeket, míg a golyós swingek az egész testet döngölik a földbe. Szerintem abból közel sem menne @24-gyel ennyi sorozat. Majd ha már biztos leszek a végrehajtásban, le is fogom tesztelni, mind kétkezes, mind egykezes swinggekkel.

Már mindkét gyerek beteg és Betti is sem 101-es, így holnap egyedül megyek golyózni.

Nincsenek megjegyzések: