csütörtök, október 16, 2008

Kettlebell-9

Ma még szép napos idő volt, de már nem annyira meleg: ideális idő a golyózásra. Ez az edzés már a második hónapra esik, de ezzel pótoltuk a régebbi elmaradt órát. Így jövő hét keddtől kezdődik a második hónap.

A bemelegítés után swingek @24 illetve @32, körzések @24 illetve @32, farmer @32 + fej feletti @24 (ezzel határozottan nagyobb köröket tudtam menni, mint eddig), széles terpeszű guggolás volt a menü. Betti az óra elején még kicsit nyűgös volt, de aztán megasszonyolta magát.

Ez a széles terpeszű guggolás csak nem akar teljesen vízszintesig lemenni. Valszeg a combközelítőim illetve a csipőizmaim merevek.

Sebaj, egyrészt ezeket nyújtom, másrészt Gabi mutatott egy új dolgot: rendes guggolású alapállásban (kis terpeszben a lábfej kissé kifelé néz) egy gumikötelet vettem a térdeim köré, amelyet Gabi feszesen tartott. Így kellett leguggolni. A kötél frankón nyomta befelé a térdem, ezáltal nekem kifelé kellett nyomnom. (Ezt széles terpeszben egyszerűen képtelen vagyok kivitelezni, ebben a merevségen felül szerepet kaphat az X lábam is, azaz a térdek alapvetően befelé vannak). Így sikerült NAGYON MÉLYRE leguggolnom, ahol már legalább fél éve nem jártam. Többször is leguggoltam, miközben Gabi egyre lazábbra vette a kötelet, később már nem is volt rajtam és így is sikerült. Jó volt, mert ha valaki, akkor én szerettem guggolni, de már nem tudtam. Meglátjuk, hová fejlődik ez a dolog. Ha hétvégén megyek edzeni, akkor a bemelegítés után egy párszor ismét megpróbálom (persze súly nélkül, izometrikusan feszítve)

Az órán még kicsit pörgettük a golyót, de Gabi szerint (ezzel egyet kell hogy értsek én is) ezt még inkább hagyjam, mert annyira a pörgetésre koncentrálok, hogy maga a swing mozdulata közben meg szétesik.... Majd később. Ráérünk, van még rá vagy 60 évem... Egyébként mutatott egy visszafelé pörgetést, amit hüvelykujjal kell megindítani, szerinte ez könnyebb. Hát biztos...

Óra végén 4x( swing 15@32 + a pihenőben körzések). A tenyerem alakul, már csak igazán egy nagy hasadás van, de az aztán fáj piszkosul. A swingek közben nem éreztem, de a kocsiban már annál inkább.


Már látom, hogy a 3 hónapos kiképzés után egy 32kg-os golyó beszerzése szükséges lesz. Addig felesleges, hiszen az órákon tudok vele dolgozni, otthon meg nem hiányzik, de később már kelleni fog. Gyűjtök rá...

Nincsenek megjegyzések: