szerda, október 22, 2008

Kondicionálás

A tegnapi kettlebell után ma úgy gondoltam, itt az ideje egy kis metabolikus kondicionálásnak. Ez a nagy kettlebell őrület kissé háttérbe szorította a súlyzós MetCon-t. Na, ma adtam neki:

  1. Haskörök: 3x(5 gyakorlat)x20 ismétlés + közben orosz bemelegítés
  2. Helyből felvétel láblökéses nyomással: 6x80kg, 3x2x90kg
  3. Angie mértékadó 11:25-ös idővel
  4. Metcon: 3x(3 gyakorlat, ebből fekvenyomás 60kg)x50kg, 50' pihenővel
  5. Nyújtás

A keményen végigvitt hasprogram után (volt benne haskerék is) egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy gondoltam, itt az idő most beiktatni egy nagy súlyos gyakorlatot is: állva nyomást (lábrugóval indítva), földről felvéve. Jól ment (nagyon régen végeztem már ezt), még a 100kg-ra is rámentem, de azt már nem tudtam kilökni, csak félig ment fel. Sebaj, jó volt ez a kis maximum erős gyakorlat.

Az Angie jól ment, a hasprések számolása valahogy mindig elmaradt - elkalandoztam közben - ezért inkább többet csináltam, mint a szokott 20. (Olyan 25-k lehettek.)

A Metconnál helyből felvétel láblökéses nyomással + guggolás tarkón + döntött törzsű evezés + fekvenyomás (ezt 60kg-mal) volt a program. Hasat most kihagytam, az úgy is csak pihenőként szolgál, így 50 mp-et pihentem a körök között. Bizony a nagy súlyos nyomások kissé elvették az erőt, alig bírtam kivitelezni a 10 ismétléseket a körök elején.

Jó kis aerob illetve anaerob munka volt a mai edzés. Holnap vagy pihi, vagy egy kis kettlebelles gyakorlás. Majd meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések: