hétfő, január 12, 2009

Vízszintes nyomások + snatch


A szombati felhúzás-gyakorlás eszméletlen izomlázat hozott a teljes testben. Köszönhető ez még annak is, hogy minden sorozat végén tartottam is kb. 10mp-ig a rudat, úgyhogy egy kis izometria is volt a dologban. A tegnapi uszodai játék Bazsival oldott valamit, de még ma reggel is kemény volt felkelni. Ezért ma swingeket illesztettem be átmozgató jelleggel az erőgyakorlatok sorozatai közé:
  1. Bemelegítés
  2. Padlóról nyomás egy golyóval: (5-5)@24, (5-5)(@24+@8), 3x(5-5)@40
  3. Nyomás ferde padon: 5x10x80kg
  4. Egykezes swing: 10x(10-10)@24, összesen 200
  5. Mellcsiga: 1x16x5lap
  6. 5 perc Snatch: 140db, majdnem pihenés nélkül 10-enként kézcsere @24
  7. Fej feletti tartás egy golyóval: 3x(oda-vissza a folyosón bal-jobb letétel nélkül)@24
  8. Nyújtás

A padlónyomások és a ferde pados nyomások munkasorozatai között voltak pihenés nélkül az egykezes swingek - 10 bal + 10 jobb - összesen 10 sorozatban 200 ismétlés.
Határozottan jól esett, a reggeli egy darabban mozgást nagyban oldotta. Ma a padlónyomást vettem elsőre, csak aztán jött a ferdepados, de a szokottnál kisebb súllyal, törekedve 10 szabályos végrehajtásra. Kemény volt így a padlónyomások után!

Egy intenzív rész: 5 perc alatti snatch-ek @24-gyel. Tükör előtt, törekedve a szabályosságra. De ezt majd igazából Gabi dönti el. Most 10 ismétlések után volt a kézcsere, és olyan 100 körül raktam le 20-25 mp-re. Nem is ragozom tovább, majd Gabinak megmutatom!

A snatch-ek után fej feletti tartás. A lehozatalok iszonyú lassú MP-k voltak (a negatív szakasza). Máshogy nem is ment volna, úgy elfáradtak a részt vevő izmok. Feszítettem ám piszkosul, hogy nehogy lezúgjon a súly.

Érdekesség: az egyik teremtulaj is megpróbálta a fej feletti tartást a @8-cal, hát mintha magamat láttam volna szeptemberben...

Jó edzés volt, főleg az, hogy nincs az az egy darabban mozgás, mint tegnap este, ma reggel..., hála a nem megterhelő, de mégis jelentős mennyiségű swingnek.

2 megjegyzés:

Gabi írta...

Hű, tényleg!
Mi a terv?
Jövő héten már jöttök?

Névtelen írta...

Hali!
Kevés az olyan ház, ahová csak a tetőt kell ácsolni, a legtöbbnél nemhogy falat rakunk, de még az alapot is most ássuk. Ráadásul az átadások zömmel jövő hét végére esik, úgyhogy előreláthatólag január legutolsó hetében fogunk találkozni.
Addig is nézegesd a családi fotókat :)