csütörtök, november 20, 2014

@40 újratöltve - Goerner

Ma ismét edzésnap és ismét a @40-es golyót nyűttem. De most csak szimplán:
  • Goerner-lánc@40: 10x1G, minden perc elején kezdtem neki
  • Húzódzkodás 30kg: 5x2, minden 3 perc elején - nem siettem vele
  • Wrist Roller@40 + Állóvádli: 3x(befelé-kifelé + 25x60kg)
  • Snatch@40: 5x(10-10), minden másfél perc elején kezdtem neki, összesen 100 ismétlés szűk 7,5 perc alatt
Egy láncszem felépítése (kb. fél perc meló): bal kar snatch-mp-clean-mp, majd ugyanez a jobb oldalon. Összesen 20-20 nyomás, 10-10 szakítás, 10-10 clean és 10 egykezes swing (a kézcsere).
A húzódzkodásban a tegnapi 15kg-os 5x5 után ma 30kg-os 5x2-t húztam, majd következett a fogáserő és vádli párosa.
Edzés végén feldobáltam még százszor a @40-es golyót a fejem fölé szűk 7,5 perc alatt és jöhetett az edzés végi SMR. Pont elég is volt ez máról.

Holnap péntek és pihinap. Edzés nem lesz, egész nap dógózni kell.

2 megjegyzés:

Marci írta...

Szia!

Bemásolom ide, amit múltkor írtam, mert bizonyára nem látod már a régi topicban:

"A fentiekhez annyi hozzáfűzni valóm van, hogy a bal kezem sincsen hanyagolva, de azzal a HG 250 is többnyire úgy megy, ha a jobb kezem valamelyik ujjával belecsimpaszkodom a gripper karikájába, hogy stabilizáljam. Viszont ez úton a CoC 2.5-öt még könnyebben is összerakom ballal, mint a jobbal, ahol nem érek másik kézzel a cucchoz.

Szerinted megfelelő a bal kézzel így gyakorolni (a rugó iránya miatt nehezebb megfelelően erőt kifejteni ballal rajta, azt olvastam), vagy itt is ragaszkodni kellene az egykezes, stabilizálás nélküli módozathoz?"

Amúgy nagyon bejön ez a CoC2! Érzem, hogy fejlődök vele. Jobbal 6-ot sikerül, ballal (jobbal tartva a karikát) 8 jelenleg.

Sanyi, a földhözragadt gyerek írta...

Hali!

El sem tudom képzelni, hogy mit jelent a „jobb kezem valamelyik ujjával belecsimpaszkodom a gripper karikájába” szöveg. Nem tudom a kis földhözragadt fantáziámmal elképzelni.
De az biztos, hogy ha simán nem tudod összenyomni, így meg igen, akkor ez valszeg valamilyen könnyítés lehet. Akkor meg minek használod a bal kezedhez ezt a grippert. Önmagad csapod be vele. Használj eggyel kisebb méretet, ahol nem kell csimpaszkodás, hanem anélkül is megy a nyomás.
Szerintem.

Sok sikert a nyomkodáshoz!