szombat, április 18, 2009

Súlyzós edzés


Ma a terv szerini súlyzós edzésre került sor:
  1. Bemelegítés
  2. Felhúzás: 5x5x200kg
  3. Francia rudas evezés: 3x8x140kg
  4. Fekvenyomás: 5x5x110kg
  5. Francia rudas bicepsz: 3x8x50kg
  6. Combfeszítő gép + Állóvádli: 3x(20x70kg + 16x70kg)
  7. Nyújtás
Nagy súlyos edzés, egy kis izolációval a végén. Jól esett, eltekintve, hogy a lábszáramon lévő seb ismét csak felszakadt, hála a felhúzásnak. Így a következő súlyzós edzésen a felhúzást kihagyom. Másképp nem tud normálisan begyógyulni.

Ma jól megkaptam: egy kisebbségi kokszmatyi - miután végig félszemmel fixírozta az edzésem - a végén már nem bírta tovább: "Mit titkolom én a kokszolásom?! Ő nyíltan bevallja!"
Ez egyrészt jól esett - bár ő nem ezt akarta elérni, de ez elismerése a teljesen naturál kinézetnek és a jelentős erőszintnek - másrészt pont neki is magyaráztam még az elmúlt nyáron, hogy milyen is a testépítő jellegű étkezés, edzés, stb. Akkor úgy éreztem, vette is a dolgokat. Ennyit a lelkiismeretes magyarázatokról.
Meghallgatják, de megijednek az azzal együttjáró erőfeszítéstől: elintézik azzal, hogy biztos kokszol mellette. A speciális étkezés, a kiegészítők, a helyes edzésprogram, egyáltalán az egész életmód csak porhintés a szemükben.

A jobbító szándékom sokszor süket fülekre talál. Így 40 felé közeledve rá kell jönnöm, hogy nem kell minden ténfergőnek, ácsorgónak térképet adni, ki kell tudni választani azokat, akik azt meg is értik. Ezek után sokszor lesz a válaszom az edzőteremben hozzám fordulóknak: "Keress rá a gugliban!"

Ismét szembesültem vele, hogy komolyabb eredmény (erő, kinézet, de legyen az vállalkozási siker, vagy egyszerűen csak egy boldog család) azonnal hitetlenkedést illetve irigységet vált ki olyanokban, akik saját maguk is azon az úton járnának, de tyúklépésben, vagy várják, hogy az út magától meginduljon alattuk. Sokszor mondják, hogy ez magyar tulajdonság. Én szinte alig voltam külföldön, ezért nincs összehasonlítási alapom. Valóban ilyenek lennénk?

Holnap fogáserő és VO2Max.

Nincsenek megjegyzések: