hétfő, június 15, 2009

CP-Létra + BrettSwingNap


Ma súlyzós edzés volt tervezve. De vége az iskolának: a terembe lépve az tömve volt. Ráadásul ma pont Lindát terveztem, ahhoz pedig minimum 2 rudat kell lefoglalni, de 3 az ideális. (fekvenyomás + felhúzás, felvétel)
Nem akartam belerondítani a fiatalok lelkivilágába, hogy pofátlanul 50 percre (bemelegítéssel) kisajátítok ennyi mindent, így a másik nehéz edzést kaptam elő:
  1. Bemelegítés
  2. C&P Létra: (4-3-3-3-3 lépcsős létra)@40, 28 perc
  3. MetCon: Brett Jones swinges nap @32, 18 perc
  4. Hídtartás: 3x(60" munka, 30" pihi)
  5. 15perc SMR
A tömegből kihátrálva, a hátsó tornateremben golyóztam: zene, légkondi, maximum 1-2 ember valamelyik kardiógépen. Szóval ideális környezet.

A CP létrában első körben bepróbáltam a 4 lépcsőt is. Sikeresen.

Mostanság sokat nézegettem Brett Jones RKC-re felkészítő napjait, amit jó néhány jelölt nagyon lelkesen végez. Gondoltam, az erő rész után MetCon-nak jó lesz közülük a swinges nap @32-vel (C&P után a swing nálam jól bejött eddig is):
    30 swing
    5-5 MP
    30 swing
    5-5 guggolás clean tartásban
    30 swing
    5-5 snatch
    30 swing
    3-3 TGU
    30 swing
    5-5 push press
    30 swing
Tényleg jó kis gyakorlatsor, különösen az jó benne, hogy folyamatos mozgás. Nem is raktam le a golyót, csak a TGU-hoz érve. Ez viszont nagyon megtöri a folyamatosságot, másrészt C&P után már nagy kihívás is, ezért máskor a gyakorlatsor elejére rakom. 5-5-öt akartam ebből is, de 3-3 után éreztem, hogy ennyi ma ebből elég is lesz.
Lehetne minden más 5-5 előtt végezni egy clean-t is, de úgy gondoltam, az ma már éppen elég volt.
Másrészt érdekes volt kétkezes swingeket végezni @32-vel, hiszen szinte kivétel nélkül @40-nel szoktam.

Egyébként ebből önállóan is lehetne egy 40/10-es (TGU 5-5) ismétlésszámmal operáló komoly erőállóképességi edzést is végezni, természetesen a clean + erőgyakorlat kiterjesztéssel.

Levezetésnek egy kis hídtartás a végén.

Tök jó kis edzés volt! Gyors, intenzív, de nem úgy jöttem el, mint akit padlóra küldtek!

Nincsenek megjegyzések: