kedd, június 30, 2009

Térd 5.


Debrecen, Ortopédia. Pont 12-re kaptam időpontot, így már fél kettőkor be is jutottunk.

5. lépés: Ortopédia, Debrecen-Klinika. Fiatal orvos, a röntgen lelet úgy olvasta, mint a könyvet. A térdízületet jól meg is csavargatta, nyomogatta, mozgatta, kellett sétálni, guggolni, lehajolni, állni, szóval számomra nagyon precíznek tűnt.

Szerinte a hátsó keresztszalag részlegesen elszakadt valamikor, de erős csontosodási folyamt indult meg, amelynek eredménye a csontkinövés a szalagnál. Ez akadályozza a teljes guggolás végrehajtását. (Egyszerűen feszíti azt a részt).
Másrészt a természetes anatómiai viszonyok megváltozása miatt a térd kissé elmozdult, ezért nem kívánt kopási folyamat indult meg a sípcsontnál.

Műtéti beavatkozás egyelőre még egyáltalán nem indokolt, mozgás, porcépítő tápkiegek (ezt eddig is szedtem) valamint gyógytorna, ahol javíthatom a rosszul berögzült mozgáspályát, illetve a résztvevő izmok speciális erősítése is szükséges. Még jó hogy Szobin lakunk, asszem ez itt megoldható...

Persze, ha Gabi már ráér, akkor vele is konzultálok ez ügyben. Mármint a javító gyakorlatok és a kettlebell vonatkozásában.

Az elmondottak nagyon hitelesnek tűnnek, de azért még egy magánrendelésre is elmegyek. Egy-egy bonyolultabb példát is jobb több irányból megközelíteni és megoldani. Ha a végeredmény azonos, akkor kész vagyunk.

Most a háziorvos következik, Ő írja fel a beutalót a gyógyfürdőbe. Iratok még egy-két hasznos kezelést is fel, az sosem árt. Ha már Szoboszló... Én meg ráérek.

2 megjegyzés:

Ricsi írta...

Jobbulást a térdednek! Remélem, a kezelések segítenek.

Névtelen írta...

Köszi!
Fájni nem fáj, csak nem tudok mélyre guggolni a bal oldalon, s ezért persze rendesen sem. Kicsit el is hanyagoltam épp emiatt a combfeszítők edzését: egy ördögi körbe kerültem ezzel. De ki kell belőle törni!