vasárnap, június 21, 2009

Változtatok mert változok


Az elkövetkező időben kissé más szisztéma szerint edzek. Nem azért, mert a mostani rendszert rossznak tartom, - sőt számomra nagyon is megfelel - de ha már itt ücsörög ez a nagy golyó bő 2 hónapig, akkor mi lenne, ha egy évközi célként megpróbálnám teljesíteni a "2/3 Beast Challange"-t? Vagy legalábbis nagyon közel kerülni hozzá.

Azért csak 2/3, mert az egylábas guggoláshoz kevés vagyok illetve jelenleg a bal térdem sem áll a helyzet magaslatán, de ezen dolgozom.
Ha rendbejön, akkor esetleg elkezdek foglalkozni a dologgal, bár magával a gyakorlattal személy szerint nekem fenntartásaim vannak. Végül is, nem minden elemet kell elfogadni ahhoz, hogy felépítsünk egy erős és állóképes testet. (Mint pl. a Viking Push Press sem, azt sem szeretem)
Helyette rendes guggolást fogok végezni, csak kissé nagyobb súllyal. Persze ez nem számít bele, de számomra így lesz teljes.

Ezért a következő felosztást fogom a továbbiakban követni:

A. nap C&P-Létra (Ez eddig is megvolt)
B. nap Húzás kiegészítők
C. nap Nyomás kiegészítők
D. nap Húzódzkodás súllyal (Ez is volt)
E. nap Bónusz nap


Azaz elhagyom a
  • VO2Max-ot, helyette minden edzésen 5-15 perc MetCon
  • Fogáserősség napot, helyette minden edzésen 1-2 gyakorlat
  • Visszaszorítom a felhúzást (térd), a fekvenyomást (váll) kímélése céljából

    Az edzésprogramot kiegészítem egy 6-8kg-os szálkásítással, mert úgy érzem, hogy egy 92-94kg-os testsúly a húzódzkodásomat segíteni fogja. (Testépítő múltam révén talán ezt lesz a legkönnyebb megvalósítani)

    Ez egy két-három hónapos mikrociklus lesz, remélem sikeres. Ha nem, akkor is tanulok belőle! Káromra biztosan nem fog válni!
  • Nincsenek megjegyzések: