péntek, június 19, 2009

Pihenőnap (Gripper)


Ma pihenőnap, 5 Gripper-körrel.

A tegnapi nehéz súlyos edzés után elég rendesen izomlázam van, ilyenkor szokott következni a fogáserő és a kis golyós VO2Max.
De ugye a heti edzésbeosztásom kissé felborult, az már megvolt, már csak a Húzódzkodás + Törzserő van hátra. Az meg ilyen izmoslázasan felejtős.

Helyette egy kis Gripper, illetve elhatároztam, hogy egyszer és mindenkorra utánajárok a bal térddel kapcsolatos problémának. Most úgy is ráérek, meg nagyon zavar is a dolog. Jó lenne egyszer-egyszer bemelegítés és swinghegyek nélkül csak úgy simán leguggolni mondjuk a gyerekek mellé játszani, nem lefeküdni...

Körülbelül egy éve tart. Akkor nagyobb trauma érte edzés során, azóta nem fáj, de nagyobb terhelés (ami általában nem edzésből adódik, hanem pl. Aquaticum, fogócska Bazsival, leguggolok már valamiért, stb...) után bevizesedik.
Mondjuk a sok éves cselgáncs múlt sajnos meglátszik rajta: már akkor volt, hogy földharc során ki-ki ugrott a helyéből. Érdekes módon az sem fájt, de a szalagokat rendesen megnyújthatta. A nagy súlyú guggolások aztán elfedték ezt a problémát, hiszen egyrészt nem bonyolult mozgás, másrészt jól megerősítette a tartószalagokat, izmokat.

1 lépés: a helyi sebészet. Kaptam ultrahangra, majd ortopédiai szakrendelésre beutalót. A sebész szerint a porcon lévő nyálkahártya túlzott folyadéktermelésének oka valamilyen régóta meglévő és időnként kiújuló gyulladás:
  • Állandó túlterhelés, helytelen mozgásminta
  • Más gócpont a szervezetben: pl. a nemrég kihúzott fog, az most már nincs, ezért még utoljára begyulladhatott tőle.

    Először végigjárom a szoboszlói utat - bár már egyszer végigmentem rajta, de kezdjük itt - aztán keresek egy megbízható térdspecialistát: ha tud valaki ebben segítséget adni, azt köszönettel veszem.
    A neten olvasgatva, az már biztos, hogy sem a röntgen, sem az UH, sem a mágneses vizsgálat nem hoz 100%-os eredményt, az endoszkópos vizsgálat és a tapasztalat ellenben igen.

    Na meglátjuk.

    Addig is megnyílt Szobin a Teszkóóó! Csak ráülök a biciglire, oszt mán ott is vagyok! Ezzel már tökéletes lett az életünk...
  • Nincsenek megjegyzések: