szerda, május 06, 2009

Réka + Törzserő


Ma sikerült hamarabb befejezni a munkát, így még Betti előtt átsurrantam edzeni. A tesztek közül az Angie-t kissé módosítottam, elneveztem Rékának:
    100 húzódzkodás (lehet kipping is!)
    100 snatch @24
    100 fekvőtámasz
    100 swing 2x@24
Az Angie-ban a fekvőtámaszon és a húzódzkodáson kívül van 100 guggolás és 100 felülés, ezek helyett raktam be a snatch-et és a swinget. Az egyes gyakorlatokban lévő 100 ismétlést elvégezve (nyilván lehet köztük pihenő) lehet váltani a következő gyakorlatra. A gyakorlatok elvégzési sorrendje változtatható. Cél az összidő csökkentése.
A mai edzés gerincét Réka adta:
  1. Bemelegítés
  2. Réka: 25 perc
  3. 3 kör az alábbiakból
    Renegát evezés: (10-10)x(@24-@24)
    Hídtartás: 1 perc
    TGU: (3-3)@24
  4. Nyújtás és fetrengés
Réka bizony nagyon megviseli az embert (számomra most főleg a húzódzkodás és a fekvőtámasz - az idő nagy része ezekre ment el), pláne a tegnapi nehéz Létra + Swing után.
Jó kis kombó, az ízét az egyszerre végzett 100 ismétlés adja. Semmi változatosság: a célgyakorlat által dolgoztatott izomcsoportok totál lefárasztása minél rövidebb idő alatt.

A törzserő körökből kivettem a hasprést és a harangozást, ezek igazából kamu gyakorlatok a maradék háromhoz képest. A renegátot most két @24-gyel végeztem, érezhetően könnyebb azért ezekkel, mint a nagy piros golyókkal...

Egy másik tesztet is kitaláltam, amely a Réka módosítása, neve Betti.
Öt kör az alábbiakból:
    20 húzódzkodás (lehet kipping is!)
    20 snatch @24
    20 fekvőtámasz
    20 swing 2x@24
Itt már nagy hangsúly van a változatos terhelésen, olyan, mint egy köredzés. Természetesen itt is cél az összidő minimalizálása.
A közeljövőben ezt is beiktatom.

Holnap totál pihenőnap, pénteken tartom a Gripper-napot.

1 megjegyzés:

Betti írta...

Hurrá! Meg lettünk örökítve! :-)