csütörtök, szeptember 27, 2012

Duplagolyós Héron-mix erőcskével

Ma duplagolyókkal dolgoztam ebben a hirtelen jött forróságban:
  1. SMR + Bemelegítés
  2. HéronDupla-mix + Húzódzkodás: 3x(@24-@24) + 5, 3x(@24-@24) + 5x(+@16), 3x(@32-@32) + 3x(+@24), ez a felvezetés
  3. DuplaC&P + Húzódzkodás: 3x[3x(@40-@40) + 3x(+@32)], a mai erőrész
  4. HéronDupla-mix + Húzódzkodás: 3x[3x(@32-@32) + 3x(+@24)], gyakorlás jelleg
  5. Dupla Snatch: 5x(percenként 10 ismétlés, a maradék idő pihi)x(@24-@24), 50 ismétlés 5 perc alatt
  6. Tépésgyakorlás: RTPia 9db (126)
  7. SMR
Izomlázam lett a tegnapi fekvőtámasztól, mindkét oldali mellizomban. Ezek szerint újdonságként hatott a gyakorlatváltás a fekvőtámaszoknál, illetve jó tudni, hogy még van mellizmom.

Jó kis pörgős edzés volt a mai, semmiből nem volt sok, így terhelésügyileg közepes nap. Lemértem, 3 sorozat duplagolyós Héron-mix (a húzódzkodás nélkül) kb. másfél percig tart. Ebből három kör húzódzkodással megfejelve alkotta a mai edzés gerincét a minimalista erőrész mellett.

A „Köpjük ki a tüdőnket” részben 5x10 dupla snatch volt 5 perc alatt. Jó régen végeztem már, de úgy látszik ez a mennyiség - így edzés végén - alapból bennem van. No persze, kapkodtam is a levegőt...

Holnap péntek.

3 megjegyzés:

Zsolti írta...

Szia,

azért az csak 90 fekvő volt. :) Gondolom lassan végzed. A tempóval szerintem érdemes kísérletezni, jó váltogatni a dinamikus és lassú terhelést. A nyári talicskás képeden azért mellizom-maradványnál többet is felfedezhetni. Gyerekeknek sincs labdájuk? :)

- Zsolti

Sanyi, az izmoslázas gyerek írta...

Ja, tényleg: eddig 3x20 volt, most meg 3x(15-15), ami 50%-kal több ismétlés, ráadásul nehezebb gyakorlatban. Na, akkor ezért lett izmoslázam. Hiába, a számok csodálatos világa...

Valóban lassan végzem, olyan 3,5-4 mp egy-egy ismétlés. Így totál erőgyakorlat, a dinamikus már sok lendületet tartalmaz. Egyelőre ez a lassú dolog ami tetszik, mert ezzel komoly erőgyakorlattá lényegül át a sima fekvőtámasz is. A mennyiség másodlagos.

A gyerekeknek csak nagyméretű pöttyös labdájuk van, amit nem arra találtak ki, hogy az apjuk több mint 100kg-osan rajta tenyereljen. Más labda meg nincs, mi NEM vagyunk focis család. Ha rajtam múlik, nem is leszünk. :-)

Zsolti írta...

Szia,

igen, a munka a lényeg, nem a számok. Vicces, hogy ezt én mondom. :) A labdás kéznél jobban nyúlik a mallizom (ez is indokolhatja az izomlázat), míg a támasztónál nagyobb a tolóerő. Imádom a gyakorlatot. A rotátorok is hálásak érte.

A focit én se szeretem. Azért a piros pöttyössel tehetnél egy próbát, illene a személyiségedhez. :)Részemről medicinen végzem, de egy darabig a 24-esen csináltam. Megteszi a bell is.

- Zsolti