csütörtök, szeptember 06, 2012

Erő és Swing

Éjjel óránként vihar, így reggel rohanvást keltünk, mert mindenki elaludt. Ráadásul ma kinti edzést terveztem, de az eső is csak vigasztalanul esett. (Persze ez nem baj, eshetne egy hétig is.)
A tervezett reggeli edzésem ezért majdnem a déli harangszóra indult a panelben:

  1. Bemelegítés + SMR
  2. Felvezetés: bő negyedóra alatt
      5 Dupla Clean + 5 Dupla MP (@24-@16) + 5 PU, majd ugyanez átcserélt golyókkal
      5 Dupla Clean + 5 Dupla MP (@32-@24)+ 5 PU(+@16), majd ugyanez átcserélt golyókkal
      5 Dupla Clean&Press (@32-@32) + 5 PU(+@24)
  3. Dupla C&P + Húzódzkodás: 5x[2x(@40-@40) + 2x(+@32)], 2 perc pihikkel
  4. DuplaSwing: 10x(minden percben 11 ismétlés, a többi idő pihi)x(@32-@32)
  5. Tépésgyakorlás: Prosztata-kampány 60db
  6. SMR
Az edzés első része egy hosszabb felvezetés utáni erőgyakorlás volt. Kellenek ezek a nagy golyós menetek, már csak az egónak is...

A lihegtetős rész dupla swing a @32-es golyókkal, de most percenként 11 ismétlés, ami összesen 110 ismétlést jelent 10 perc alatt. Elég is volt. Edzés végén egy kis tépkedés és jöhetett a húsleves, pontosabban sok-sok hús, egy kevés zöldséges lével.

Holnap péntek.

2 megjegyzés:

Zsolti írta...

Kedves Sanyi!

Hadd kérdezzelek meg erről az aszimmetrikus munkáról! Részemről első megközelítésben tévedésnek tartom, de adnék neki esélyt. Titkon remélem, kevesen kísérleteznek vele, főleg a kezdők... Bevallom, engem nem nyűgözött le a Return of the Kettlebell! Neked van némi rutinod a golyókkal kapcsolatban, azért kérdezlek. Mit mutat a tapasztalat?

Köszönettel,

- Zsolti

Sanyi, a felemás golyós gyerek írta...

Az általam alkalmazott aszimetrikus (eltérő nagyságú golyókkal végzett duplagolyós) meló alapja az, hogy nincs itthon a 2. @24-es golyóm. :-)

Igaz, hogy a Pavel gyerek az egyik könyvében javasolja a vele való munkát, de számomra csak egy golyóhiány szülte kényszermegoldás a bemelegítés során.

Mihelyt itthon lesz a fekete @24, egy csapásra abbahagyom az ilyen jellegű mókát.

A tapasztalat meg, hogy érdekes, sokkal jobban kell figyelni. Változatosságnak elmehet (főleg, ha golyóhiány van), de hosszabb
távon nem alapoznék rá semmit.