csütörtök, szeptember 13, 2012

Man Maker és Farmer-Komplex

Kora reggeli edzés a kertben:
  1. Bemelegítés

  2. Swingvariációk: 5x20x@36, 1 perc pihikkel, ez még mindig a bemelegítés

  3. Létrák: Man Maker + Húzódzkodás kötélen: (3-3-3 létra)x(@36-@36), a húzódzkodásnál minden létrafok duplán volt, összesen 18 MM és 36 PU, 25 perc alatt

  4. Farmer-Komplex @36-@36: 3 kör, köztük 1,5-2 perc pihi (nem néztem pontosan)
      5 dupla clean
      farmerjárás - 80m
      5 szumó elemelés

      Egy kör tiszta ideje kb. 1:30

  5. Wrist Roller: 3x2x(150cm)x@36, mindkét irányba feltekerve, pontosabban kifelé egyszer teljesen, másodjára kb. 80%, harmadjára már csak félig

  6. Nyújtások (henger itt nincs)
Bizony, a Man Maker már nem csak sima nyomás. A benne lévő néhány más gyakorlattal együtt komoly erőgyakorlattá lép elő a @36-os párral (legalábbis számomra). Ez lesz a fő irány, ezt fogom felépíteni 5-5-5 létráig. Ezzel megint elleszek egy darabig...

A létra másik eleme a köteles húzódzkodás. Itt pedig valami minimális súlyt fogok használni. Olyan +4 kg-ra gondoltam, valszeg valami lánc lesz belőle. A golyókötözgetés macerás, felborítja a folyamatosságot. Meg nincs is ilyen kis golyóm.

A farmernél is újítottam, bővítettem két gyakorlattal 5-5 ismétlés erejéig. Természetesen egy körön belül nem teszem le a golyót. Itt bőven volt tartalék, valszeg 10-10 ismétlésre fogom felvinni a két plusz gyakorlatot. De most elsőnek pont jó volt így. Kissé alulról indulok.

Holnap péntek.

5 megjegyzés:

Zsolti írta...

Szia Sanyi,

azzal, hogy anyári erőnövelést most fokozottabb erő-állóképességi edzéssel váltod fel, hogy kamatoztasd a megszerzett erőt, az ősszel/télen szokásos extra kilók felkúszását kívánod ellensúyozni? Manmakert csak dupla 32-vel próbáltam, az is ölég kemény volt. Jó gyakorlat ez!

- Zsolti

Sanyi, az újító gyerek írta...

Hali!
Három oka van:

1. Ez a fő ok:
Eddig a létrákat egy-két gyakorlat köré építettem fel és ezekben a gyakorlatokban elég sokat is fejlődtem. Önmagukban végezve magamhoz képest sokat erősödtem. De mihelyt berakom egy kis komplexbe a nyomást, oda az erő... :-)
Ezért mostantól az alkalmazott golyók nagysága marad (esetleg visszalépek egyet), de komplexbe teszem őket és ismét felépítem velük a létrákat. Ezzel remélem további erősödést érek el és azok az egyéb izmok is feljönnek egy megfelelő szintre, amik most nem voltak előtérben. Ritkábban fogok önmagában végezni egy-egy erőgyakorlatot, összetett sorok jönnek.
Remélem érthető vagyok. Ilyen gyakorlat lesz szimpla golyóval az általam kitalált Héron-mix és dupla golyóval a Man Maker.

2. Valóban, mostantól sokat kell megint ülnöm (miközben sajnos ugyanannyit eszem) ezt ellensúlyozandó is jól jönnek a komplexek.

3. Ráuntam a létrák egyhangúságára. Ez van, váltani kell.

Remélem, bejön ez a szitu...

Más.
Te szeretsz vitázni:
http://geryman.wordpress.com/2012/09/11/rkc-magyarorszag-elit-team-vs-beast-challenge/

Zsolti írta...

Szia Sanyi,

köszi az infót! Meg a linket is, a reggeli kávé mellé tanulságos volt. Én úgy látom, hogy te szeretsz vitázni. :)

Névtelen írta...

Szia!
Ha sokat kell ülnöd, akkor a fegyencedzés a nyerő :)
Szilveszter

Sanyi, az ülnök gyerek írta...

Még szerencse, hogy ahol ülök, a láncok végén van golyó is...