hétfő, szeptember 28, 2009

Nyomások


Ma sajnos későn jutottam ki edzeni és ráadásul sietnem is kellett, így a végén az Erőállóképességi részbe bevontam a Fogáserőt célzó gyakorlatokat is. Ballisztika még most sem volt, kímélendő a frissen behegedt sebet:
  1. Bemelegítés

    I. rész: Nyomások erőre + Húzódzkodás

  2. Fekvenyomás + Húzódzkodás: 5x(5x110kg + 5)
  3. BUP + Húzódzkodás: 5x[(3-3)x(@24+2,5kg)+ 5]

    II. rész: Erőállóképesség

  4. 4 kör az alábbiakból, körönként 1 perc pihenővel

      Padra fellépés (golyó tartóban) (10-10)@24
      Fekvőtámasz (padra tett lábbal) 10
      Padra guggolás (két kézzel fogva a golyót) 20x@24
      Farmer kézisúlyzóval (30kg-30kg)x(1 perc)

  5. Nyújtás röviden
A fekvenyomás után rakva a megemelt súlyú BUP-ot, az már nehéznek bizonyult. Az első két körben még (5-5)-öt nyomtam, de aztán úgy láttam jónak, ha leveszem (3-3)-ra, mert ez végül is gyakorlás, nem full kifáradásig végzett nyomás.
A húzódzkodások végig totál függő helyzetből történtek áll alá (vagy még lejjebb), lassan végrehajtva. Tök jól esett és nem is fáradtam ki bennük.

A MetCon-ban most domináltak az alsó végtagos gyakorlatok, de mivel végig tartani kellett a golyót, illetve a farmerben cipelni a súlyokat, így az alkar és a fogás is kapott rendesen. Bár ez nem olyan, mint a swing vagy a snatch, hiszen ott dinamikus terhelés hárul az alkarra, itt meg inkább izometrikus. Elég volt ez így is.

Véglegesítették a terem bezárását: pénteken már nem nyit ki és előreláthatólag 1 hétig lesz zárva. Ez idő alatt valszeg totál pihenőhetet fogok beiktatni: rám fér, hiszen utoljára tavasszal hagytam ki 4 napot egyhuzamban.

Holnap pihenőnap, szerdán húzódzkodás súllyal és egy kis snatch: remélem már bírni fogja az ujjam, de elővigyázatosságból keverni fogom a @16 és a @24 használatát.

Nincsenek megjegyzések: