csütörtök, október 30, 2008

Kettlebell-13

Ma ismét Gabival kettesben golyóztam. Betti még nem vállalta az erőpróbát, bár ma már a két gyerekkel együtt mentünk be. Ők addig a játszóba én meg az erdőbe.

A bemelegítés után a clean gyakorlása volt soron. A @24-gyel, majd egyszerre két @16-tal. Megy-megy, de még nem az igazi: sokszor lassú a mozdulat, máskor meg erőből kapom fel, esetleg túl nagy a lendület és huppan a golyó az alkaromon. A beleállásnál egész testtel kissé előre kell dőlni, nem derékból hátra. Szóval van még mit gyakorolni rajta.

Volt renegát evezés is fekvőtámasszal. Most kimondottan figyeltünk a sarokra: kifelé! kifelé! Fontos a kezdő pozíciónál, hogy a karok függőlegesek legyenek a golyók felett, mert egyébként az életben fel nem tudom emelni őket! Has behúzva, vállak leszorítva.
Ebből ment 3-4 majd utána 10 kétgolyós clean @16, összesen háromszor.

Új technika: katonai nyomás. Tartásból indítva, erőből (ami a vállból, hátból származik) kell a golyót a fej fölé nyomni, kissé oldalra fordítva. Mint amikor az erőemelők nyomnak fekve, olyan szögben, csak épp fej fölé. A váll nem emelkedik fel a nyomás során. A véghelyzetben a tenyér előre néz, karok kinyújtva kissé a fej mögött, a test éppen ezért picit előredől. Abba a helyzetbe érkezik, ahol a fej feletti tartásnál van a golyó. Jó kis erőgyakorlat, volt két @16-tal, illetve egy @24-gyel. Ez utóbbiból 3-4 ment.

Egy kis tartásjavításként a talp izmainak erősítése: mintha bele akarnánk markolni a talppal a földbe. Ezt 10mp-ig kitartva, vagy 4-5 körön keresztül. Otthoni, akár munka közbeni gyakorlásra. Közben pihenésképp mentem egy nagy kört fej feletti tartásban a két @16-tal.

Az óra végi edzés kétkezes swing 10x10@24 felváltva Gabival. (Csak annyi a pihenő, amíg a másik csinálja). Érdekes, az ugyanúgy 100 volt összesen, mint a keddi, de ez közel sem volt annyira megterhelő, mint az. Pár másodperc golyó nélkül pont elég ahhoz, hogy az ember viszonylag kipihenje magát. (Kedden a golyó végig kézben volt)

A térdem sajnos még mindig kissé dagadt, ezért ma nem volt guggolás, kitörés. Ez van.

Nincsenek megjegyzések: