szombat, november 01, 2008

Power-A

A tegnapi pihenő után (tegnap este felmerült egy kósza ötletként, hogy átmegyek edzeni, de az ész döntött) ma eljött a súlyzós edzésnap:
  1. Haskörök: 2x(5 gyakorlat)x20 ismétlés + kettlebell-szerű Bemelegítés
  2. Felhúzás: 10x180kg, 8x210kg, 6x220kg, 6x220kg, 8x200kg
  3. Állva nyomás: 10x60kg, 3x6x70kg, 2x80kg, 12x50kg
  4. Metcon: 4x(6 gyakorlat)x50kg, 50' pihenővel
  5. Nyújtás (bár ez most elég rövid lett)
A teremben kezdetben senki sem volt, később jöttek csak páran. Úgyhogy Rammstein full hangerővel + 2 koffein tabi = szaggattam a súlyokat.

A haskörök után megkockáztattam egy kis felhúzást. Mivel már két hete húztam utoljára, elfelejtettem, hogy mennyivel is ment akkor, csak most a blog írása közben látom, hogy bizony jócskán túlteljesítettem az eddigi szintet! (Jelzés volt: a második 220-as sorozatnál, a 6. ismétlésnél a fogásom egyszerűen megszűnt, azaz majd leejtettem a rudat: maximálisnál jártam)

Ma - Gabi sugallatára - állva nyomtam, sőt teljesen el is hagyom ezentúl az ülve nyomást. A derék rész ülés során feleslegesen nagy terhelésnek van kitéve. Beleálltam, megfeszítettem a comb, far és törzsizmokat, erőből nyomogattam Semmi lendület.
Ugyanazokat a súlyokat tudtam, mint ülve, de érzem, hogy lesz ebben több is! Tényleg van abban valami, hogy beletapadok a földbe és onnan merítem a lábon, törzsön keresztül az erőt!

Az edzés végén egy kis pörgetős Metcon most hat 10 ismétléses gyakorlattal: helyből felvétel és láblökéses nyomás, guggolás (csak vízszintesig), döntött törzsű evezés, fekvőtámasz, húzódzkodás, hasprés (ez már szinte pihinek számít ekkor).
Jó volt, különösen az első gyakorlat, hiszen ennek az összetevőit végeztem ma nagy súllyal.
Már rég csináltam ezt a fajtát, de nagyon jól ment, látszik, hogy a golyózás frankón karbantartja az ehhez szükséges erőállóképességet.

Nincsenek megjegyzések: