csütörtök, november 13, 2008

Kettlebell-17


Ma voltam utoljára egyedül golyózni, Betti jövő héten már jön!
Az idő még mindig kegyes: napsütéses, hideg sincs annyira, mint kedden.

A bemelegítés után (swinghegyek: @24 két kézzel, egykézzel, @32 két kézzel, egykézzel összesen 100) sétáltam egy kicsit a @32-vel fej felett (viszonylag nagy köröket vállaltam be). Jó volt, Gabi szerint elég sokat lazult a vállövem is már a kezdethez képest.

Ma a láblökéses nyomást, angol nevén push press-t tanultuk elsőnek.
Ez annyiban több, mint a normál katonai nyomás, hogy a mozdulatot egy lábrugóval vagy másképpen fogalmazva láblökéssel indítjuk. Így jóval nagyobb súlyokat lehet fej fölé küldeni, mint sima erőből nyomással.
Természetesen a lehozatal itt is fontos: a mozdulat végén a hüvelyujj a mellkas felé fordul, a golyó a felkar-alkar háromszögön nyugszik.
@16-tal (két golyóval is), @24-gyel 10 ismétlések mentek karonként, @32-ből 5 ismétlések. Itt a lehozatal már nem volt 100%-os, különösen ballal.

A második újdonság ennek továbbfejlesztett változata a viking push press. Ekkor a mozgás folyamatos, azaz a lehozatal során már rogyasztunk a lábbal, így azonnal egy lökőpozícióba kerülünk és már indul is a láblökéses nyomás mozdulata. Itt is volt @16 (két golyós is), @24 és bepróbáltam a @32-t is, de abból már csak 3-3 ment, az sem volt tökéletes.
A viking már jóval pörgősebb, az intenzitása miatt ebből már lehet Metcont fejleszteni.

Az óra végi edzés 5x(10 push press 2 golyóval @24 + 30mp pihenő + 10 pörgetős guggolás @24 + 30mp pihenő). Ezek valójában 30mp-s munkák voltak, csak átlagban 10-11 push press és 10-11 pörgetés telt ki belőle.

Óra végére eldöntöttem, hogy inkább megtartom a @16-ot (Bettinek is jól jöhet még) és szaporítom a golyóinkat egy @24-gyel és egy @32-vel, csak még azt nem tudom, hogy melyiket előbb. (Legszívesebben mindkettőt azonnal megvenném, de egyrészt az órákon még egy hónapig hozzájutok @32-höz, másrészt gyűjteni kell rá. Bár az egyik ára lassan kigyűlik, tekintve, hogy sikerült mindkét bandázst elvaterázni és az egykezes súlyzórúdjaimat is átvette a terem)

Már régen volt kép berakva, ezért itt a vacsorám: Olyan jól nézett ki! (Szinte minden nap ezt eszem, sokszor kétszer is)


Nincsenek megjegyzések: