szombat, november 15, 2008

Power-A + golyós Metcon


Tegnap este majdnem átmentem edzeni, de győzőtt a józan ész, így ma került rá sor:

  1. 3 Haskör: 3x(5 gyakorlat)x20 ismétlés + Bemelegítés
  2. Felhúzás: 8x200kg, 2x4x220kg, 6x200kg
  3. Állva nyomás: 6x70kg, 2x5x72,5kg, 4x72,5kg
  4. Katonai nyomás: (3bal+3jobb)@24+@8 egybefogva
  5. Push press: (5bal+5jobb)@24+@8 egybefogva
  6. Viking push press: (10bal+10jobb)@24+@8 egybefogva
  7. BUP: (0bal+2jobb)@24
  8. Metcon: egykezes swing 30x(15/15)@24 összesen 300db 15 perc alatt

A haskörökben nagyon erős voltam, a haskerék kimondottan frankó volt. Az első körben a függeszkedve lábemelés kézhez gyakorlatban 19 sikerült egyhuzamban: új csúcs.

A felhúzásnál nagyon figyeltem a térdre, azaz ne menjen a lábfej vonala elé. Ezért is ment kevesebb, mint a múltkor. Kontrolláltan húztam fel, nem ész nélkül.

Az állva nyomások elég nehezen mentek, valszeg a felhúzás azért sokat kivett. Sebaj, ezért is raktam be mögé egy kis golyós nyomást.
Ballal is könnyedén 3 ismétlés a @24+@8-cal a katonai nyomásban, még a lehozatalok is elég jól sikerültek. Gyakoroltam a láblökéses verziókat is, de bizony a vikingnél ballal az utolsók már nem voltak szépek. (Különösen a lehozatal volt bizonytalan).
Próbából nyomtam a talppal felfelé, a fület fogva is - BUP - ahol a golyótest van felül. Jobbal ment 2-szer is, de ballal kétszer sem sikerült a lehozatal. Rá kellett fogni a másik kézzel, különben padlótörés lett volna belőle. :). Ezt majd gyakorolni kell, de a nyomások közül elsőnek kell következnie, vagy a @16-tal kell végezni!

Ha meg lesz a másik @24-em, akkor ez a viking push press előrelép Metconnak. Nagyon tetszik ez a gyakorlat.

Edzés végén egy kis metabolikus kondicionálás: 30 körben 15/15-össel egykezes swing. Elég jól ment, az elején 11 ismétlések, de aztán zömmel 10-ek, egyszer-egyszer 9, de ez főleg azért volt, mert lekéstem a gymboss indításait. Tök jól esett, a felhúzás által bemerevített mély hátizmok jól kilazultak.
Az edzéssel meg vagyok elégedve, csak el kell gondolkodni a gyakorlatok mennyiségén. A haskörök elég sok időbe kerülnek, ezért vagy

    - kevesebb haskört végzek (végül is a golyózásnál is van);
    - csak 1 power gyakorlat lesz, bár ezt nem szeretném;
    - nincs golyózás, de ezt meg szeretném;
    - a végén csak rövid (max. 10 perces) Metcon van.

Elég nehéz lesz dönteni. Ha már a kettlebell órák véget érnek, akkor ez megoldódik, mert már körvonalazódik bennem az akkori edzésfelosztás.

Ide kapcsolódik:
Ma megrendeltem a Tacticalból egy új fekete elite @24-et, most 10% karácsonyi kedvezménnyel, ingyenes kiszállítással.
Ezzel két @24-em lesz, amivel még több lehetőség nyílik meg: renegát evezés, kétgolyós nyomások, dupla clean, dupla egykezes swingek, farmer, kétgolyós tartások fej felettt, stb. Kedden hozza a futár! Az ára szinte megvan: az eladott bandázsokból + kézisúlyzó rudakból 23000Ft, míg a golyó akciósan 24750Ft. Úgyhogy igazából kevesebb, mint 2000Ft-ba fog csak kerülni.
Már csak egy nagyobb @32 esetleg @40 hiányzik a készletből (pl. nyomáshoz, kétkezes esetleg egykezes swinghez), erre meg vadászok a vaterán, teszveszen valamint a hirdetési honlapokon. Itt is csak elite jöhet szóba.
Ez már annyira nem fontos, de ha adódik egy lehetőség, akkor arra lecsapok... Betti meg rám az ára miatt :)
A @16-ot meg végleg megtartom, jól jöhet két golyós nyomásokhoz: @24+@16 = 40kg, illetve Bettinek is kellhet.

Nincsenek megjegyzések: