hétfő, január 22, 2018

Helyzet fokozódik + @32

A hó továbbra is esik, ma reggelre ismét kaptunk a nyakunkba 20 cm friss havat. Így a mai nap is teljes test edzéssel indult:
  • Hótolás és lapátolás: összesen 5 óra meló (1 + 3 + 1 részletben)
Az elmúlt hat napban 22 órát töltöttem lapátolással és tolással. Eközben leesett kb. 120 cm hó. Itt a faluban. A mellettünk lévő térről már két napja hordják a havat egy hatalmas teherautóval, hogy egyáltalán lehessen közlekedni...
Minden reggel sorozatos robbantások vannak a lavinaveszély csökkentése miatt. De spontán is kialakulnak lavinák, hatalmas dörejek utalnak rá, a hangot aztán a hegyek össze-vissza dobálják. Mi csak 800 méter körüli magasságon vagyunk, a de környező hegyek 2500 méteresek, ott tuti esett bő 2 méternyi hó. Itt ilyen a tél, nem úgy mint otthon, ahol leesik 5-6 cm hó, azonnal vörös riasztás, megáll az élet, aztán másnapra el is olvad.


Most nem viselt meg annyira, így késő délután volt kedvem kimenni egy nagyon rövidet edzeni:
  • Bemelegítés és felvezető sorozatok: 15 perc
  • Duplagolyós MP(@32-@32) + Húzódzkodás létrákban: 2x(3, 5, 8), összesen 32 mp és 32 húzonc, ez utóbbi esetén @28, @20 és @12 volt felkötve az egyes létrafokokban
  • Snatch@32: 50-50, egy kézcserés(!)
  • Nyújtások: 10 perc
  • Szauna: 15 perc kristályszauna, tóban úszás, melegvizes ücsörgés, forró zuhany, félórás vízágyas szundi
Ennyike. Két létra duplagolyós nyomás húzódzkodással párban. A @28-nál párhuzamos kéztartás, a @20-nál normál fogás, a @12-nél pedig köteles széles fogással. Aztán egy kis szakítás a @32-es golyóval, frankón letoltam 50-50 ismétlést egy kézcserével. Amúgy a szakítás nagyon hasonló csípő és lábmunkát igényel, mint amikor a havat feldobom a hófal tetejére (cirka 4 méter magasra).
Elégnek is éreztem ennyit, egy környi szaunával fejeztem be. A tó nagyon hideg volt, de nagyon jól esett úszni benne.

Holnap kedd.

Nincsenek megjegyzések: