vasárnap, december 07, 2008

Power-B + Killer Rope próba


A táskában az új szerzeménnyel irány a terem. Alig voltak, úgyhogy hajrá:

  1. Bemelegítés
  2. MP egy karral: (5,5)x@24, (3,3)x(@24+@8), (2,1)x@40, (5,5)x(@24+@8), (10,10)x@24
  3. BUP: (1,1)@24
  4. Nyomás ferde padon: 10x80kg, 4x6x100kg, 10x80kg
  5. Köteles húzódzkodás: 5x6
  6. Mellcsiga: 16x4lap
  7. Vaskereszt: 3x3x@8
  8. Tárcsás bicepsz: 3x5x10kg
  9. Köteles farmer: 3x(oda-vissza a folyosón)x@40
  10. Köteles bicepsz: 3x5x@40
  11. Metcon: "Végzet 3 perc alatt" @24 ill. @16
  12. Nyújtás

Bemelegítés után azonnal MP: felfelé haladva csak biztonsági nyomások, egészen a @40-ig, amiből jobbal simán ment két ismétlés (szerintem három is ment volna, de nem akartam túlfeszíteni a húrt), ballal pedig könnyedén az első, a második meg félúton elakadt. Ennek oka, hogy annyira örültem az első nyomásnak (eddig még soha nem sikerült ballal), hogy a másodikra már nem koncentráltam kellőképpen.
Visszafelé lépkedve már maximum ismétlésre mentem: amennyit a bal bírt, annyit végeztem jobbal is. Sokat nem akartam nyomogatni, mert ma a mellizom edzésen volt a hangsúly.

Próbából nyomtam egy BUP-ot is @24-gyel: Ballal is ment egyszer - ez sem volt még eddig sosem sikeres - így jobbal is csak egyet nyomtam. A bal oldalam nagyon ügyetlen ebben a mozgásban.

A ferde pados nyomások szuperszettben voltak a köteles húzódzkodással. Hát ez érdekes volt így elsőre. A szabályos, erőből való végrehajtáson volt a hangsúly. Sajnos a teremben csak a keresztcsigán tudom a kötelet átvetni, az meg elég alacsony - én meg 190cm - így a térdemet teljesen be kell hajlítani hátrafelé, hogy nem érjen le semmim. Vagyis ezek nem RKC-s húzódzkodások, de majd tavasszal a játszótéren. Persze lehetne ülőtartásban is húzódzkodni... Na ezt letesztelem! Ennél úgysem a mennyiségen van a hangsúly!

Mivel most már két @8 van, így egy kis vaskereszt, odaképzelve a gumikötelet: azaz nem szabad hozzám érnie annak a kötélnek. Lassan, teljesen nyújtott karral. Jó volt, kis feltűnést is keltettem: azonnal csend lett, amint elkezdtem leengedni a golyókat...

Egy kis alkar és bicepsz a végére. A köteles farmert időre fogom most már végezni, nem távolságra.
A tárcsás és a köteles "bicepsz" alatt néztek ám nagy szemekkel - ekkora elég sokan lettünk, mindenkinek vasárnap délután jön meg a kedve az edzéshez - elég szokatlan gyakorlatok a kézisúlyzók világában. Legalább hárman bickóztak pont ekkor...

A végén egy kis Gabi-féle ballisztikus sokk és totál elfáradtam. A köteles swinget csak kipróbáltam, de ezt Gabinak is meg akarom mutatni.

Jól vizsgázott ez a kötél, aktív szereplővé teszem az edzések során. Különösen a bicepsz tetszett, mert azért csak testépítő voltam éveken keresztül, legalább egy kis látszatbicepsz legyen már! (Egyébként ebben a has, hát, váll, mell, kar keményen benne van, úgyhogy nem igazán izoláló!)
A farmer is kihívás, hiszen a @40-nel a fülét fogva elsétálgatok jó darabig, de így a kötelet szorítva már nem annyira. Egyébként erre a kötélre lehet ám több golyót is felfűzni...

Nincsenek megjegyzések: