szombat, szeptember 27, 2008

ErőBenő

Tegnap (péntek) nem voltam edzeni, mert az a kettlebelles koffer + fej feletti tartás bizony elég komoly izomlázat okozott. Meg amúgy sem árt 3 nap erőállóképesség jellegű edzés után pihenni. (A nagy súlyos edzések előtt)

A nap végén elég erőt éreztem magamban, hogy végre eltépjem azt a pakli magyar kártyát. Igaz nem ment egyből, 3-szor kellett nekirugaszkodni, de végre SIKERÜLT ELTÉPNI!

Még egy hete semmit, de semmit nem tudtam rajta tépni, pedig próbálkoztam már párszor. A technika: jobb kéz alul, bal felül fog, és alapvetően tekerésben történik a tépés.

Ha végleg elhagyom az összes gurtnit, illetve eltelik 2-3 hónap aktív golyózással, akkor szerintem már a römikártya sem lesz akadály! Hurrá, hajrá, előre!

Már régebben összecsavartam egy serpenyőt - láttam a YouTube-on néhány videót erről - ezt is berakom.

Pont ez a serpenyőtekerés adta meg a lökést, hogy a golyózást felvegyem a sportok közé, ugyanis az elit rétegbe tartozó kettlebellesek brutál alkarerővel rendelkeznek. Sok olyan videó van, amikot kártyát tépnek - 52 lapos francia kártyát is - vagy seprenyőt tekernek, esetleg a 150kg-os marokerősítőt nyomják össze párszor.

Nincsenek megjegyzések: