csütörtök, szeptember 25, 2008

Kettlebell 4

Ma a bemelegítés után (orosz nyújtásos és 5x20 swing) az egykezes swing gyakorlása volt soron, mert bal kézzel végezve, nem az igazi: a bal vállat nem húzom kellőképpen hátra. Ezért Gabi javasolta, hogy egy kétkezes után próbáljam a ballal és a jobbal, majd megint két kézzel, hátha így ott marad a váll. Igaza is volt, az óra vége felé már jobban ment.

Új technika volt ma a 16kg-os golyó fej fölé kinyomása és ott mereven megtartása. (A vállat hátra kell nyomni, a hátizomra kell ültetni, a felkar teljesen nyújtott, a csukló egyenes). Így kell sétálni, persze, most is nagyon feszesen kell maradni. További nehezítésként a másik kézben pedig a 24kg-os golyó van, koffercipelésben. A kettő együtt már elég nehéz volt, nagyon kellett tartani magam. Különösen a törzsizmok, hasizmok dolgoznak izometrikusan ennél.

Edzés végén 5 x (1/2 perc váltott karú swing + 1/2 perc derék körüli forgatás). Azaz 5 perc full munka, a golyó végig a kézben. (Bettinek más volt) Jól ment.

Gabi felajánlotta, hogy rendel golyókat (állítólag nagyobb mennyiségben adnak kedvezményt - a kezdő csoportjából is rendelnek), úgyhogy én egy 16kg-ost és egy 24kg-ost, Betti pedig egy 8kg-ost kért. A 24-es jó lesz mindenre, a 16-ost elsősorban a fej feletti munkákra gondoltam. Később majd fejlesztem a golyókészletet... Már itthon ötlöttem ki, hogy jó lenne egy 200-as marokerősítő is: írok is egy emilt Gabinak, hogy tegye hozzá a rendeléshez!

Nincsenek megjegyzések: