vasárnap, szeptember 21, 2008

Has - Comb - Vádli (Gurtni nélkül)

Haskörök (3 kör), közte bemelegítés gimnasztikával illetve rúddal

  1. 10+10 Lábemelés függeszkedve kézhez majd térdfelhúzás
  2. 20 Haskerék
  3. 20 Lábemelés padon
  4. 20 Lábemelés tolódzkodón
  5. 20 Harangozás (60kg)

Comb

  1. 3x20x110kg Guggolás
  2. 3x4x200kg Felhúzás

Vádli

  1. 4x13x60kg Ülő vádli
  2. 4x13x70kg Álló vádli

Nyújtás

Elég hideg volt a teremben, hosszú idő után megint hosszúnadrág és póló, nem is bántam meg, hogy felöltöztem. Szinte senki sem volt, úgyhogy hajrá!

A hasedzés elég jól ment, az első körben 16 lábemelés volt függeszkedve kézhez, később ez már körönként csökkent. A haskerék gyakorlat elég kemény, a vége felé minden egyes gurításhoz be kellett készülni. Majd lesz ez jobb: az alsó hasat erősítenem kell! A tolódzkodón való lábemelést közepes magasságig tudtam csak végezni, de így is nagyon jól éreztem. Összeségében a hasedzés a köztes bemelegítő résszel együtt jó 25 perc volt, meg is izzadtam rendesen benne. 

A guggolás elég sima, eltekintve attól, hogy a bal térdem csak nem hajlik úgy, mint kellene, ezért most sem guggoltam teljesen bele, az ismétlések vízszintesig mentek, de keményen. Volt teljes felállású sorozat is, de volt nem teljes beleállású is: ezeknél a feszülés a vége felé brutális tud lenni.

Felhúzásban ma átléptem az edzésen egy határt: gurtni nélkül húztam fel! Ráadásul 15-ös tárcsákkal, azaz kissé mélyebbre kellett menni, mint azt rendes 20 vagy 25-ös tárcsákkal kell. Bizony elég kemény volt, nagyon kellett figyelni: a fellépkedés után 3 sorozatban 4x200 kg ment. Majd megy ez jobban is, hiszen azért ezt az ismétlésszámot 230-cal is tudom - persze gurtnival. (Meg még többet is). A tenyerem elég jól bírta, persze sutyiba egy kis magnéziát is bevetettem: pont belefért a szappan alakú magnézia egy üres Multi-X-es dobozba.

Erősen elhatároztam magam, hogy a felhúzáshoz ezek után SOHA nem fogok gurtnit használni: minek jobban terhelni a hátat, derekat, csípőt, mint amennyit természetesen tud az ember. Kész sérülésveszély. Azonkívül kell ennyi az alkarnak: cél a serpenyőtekerés és a pakli kártya eltépése!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Minden tiszteletem a tiéd,csak így tovább!