vasárnap, június 05, 2022

Függőlegesek (könnyű)

Folytatódik a mindennapos délutáni zápor. A levegő iszonyat párás és meleg, ráadásul ma a fedett fürdőrészben is nagyon meleg volt (pedig nincsenek sokan), biztos elromolhatott a belső szellőztető rendszer. Legalábbis erre tippelek, hiszen sosem volt még itt ilyen szaunaszerű a levegő. Szerencsére a konditeremben minden rendben volt.
A faluban a négy napos ünnep ellenére alig vannak, egyrészt pár napja volt egy szintén négy napos pihi (a vallási ünnepek egymás sarkában vannak itt tavasszal), másrészt sok német, osztrák lement az olasz tengerpartra. Nagyon szeretnek oda járni, miközben az elmúlt két évben nem volt erre lehetőségük.

Edzésügyileg ma duplagolyós nyomásos nap karral, de könnyű verzióban. Még mindig érzem a hátam az elmúlt edzés után:
  • Húzódzkodás + DuplaMP  + Lépcsőzés: nyomásügyileg 2x5 , 2x5, 2x5, előtte 5 húzonc, utána 3x20 lépcső kettesével (összesen 30 húzonc, 30 nyomás és 18x20 lépcső kettesével)
  • Csigás bicepsz rúddal + letolás kötéllel: (10 + 10)x(8, 9, 10, 9, 8 lap), sorozaton belül nincs pihi a két izomcsoport között
  • Wrist Roller: (1 kifelé + 1 befelé)x(2x@32), öt(!) sorozat
  • Rázókötél(d=50mm, h=16 méter): 4x(4 gyakorlat 15mp meló + 25mp pihi), a teraszon toltam le
  • Függeszkedés: egykezes (30mp-30mp), 3x(20mp-20mp)x@24
  • Lábemelés függeszkedve: 3x10
  • Szauna Bettivel: 1 kör kristály, tóban úszás, melegvizes punnyadás, 1 kör kristály, tóban úszás
Ennyike.
Már a felvezetés során éreztem, hogy ebből ma könnyű nap lesz a főgyakorlatban. A bicepsz-tricepsz párosban a csiga mellett döntöttem, ennek a köteles melóhoz hasonlóan az az előnye, hogy azonnal tudok váltani a két izomcsoport között. Olyan csigás gép van a teremben (több is), hogy alul és felül is van rajta karabiner, azaz egyszerre két gyakorlatot is lehet rajta végezni. Ezt most ki is használtam.
De hogy legyen azért valami kihívás is ma, a Wrist Rollerben 5 sorozatot forgattam a két @32-es golyóval. Na, ez durva volt.
Lihegtetősnek rázókötél (most 16 sorozat volt), jó sokan néztek is, hiszen ismét a teraszon toltam. Függeszkedés, majd egy kis has és kész.

Betti közben kijött úszni, így együtt mentünk edzés után szaunázni. Két kör elég is volt, mert addigra ismét feljött a vihar, épp hogy becsuktuk magunk mögött a házunk kapuját és már kente is.

Holnap hétfő.

Nincsenek megjegyzések: