péntek, augusztus 30, 2013

SK22 - Nehéz (kettlebell)

Késő délutáni edzés. A ballisztikát kissé háttérbe szorítottam (a létrák után nem is éreztem a hiányát), mert a tenyerem már olyan mint egy dombság. A heti két rudas edzés megtette a hatását. 
  1. Dupla C&P létra: (5-5-4)x(@40-@40), mind földről indul, összesen 40 ismétlés
  2. Összetett gyakorlatsor: 5 kör, minden percben kezdtem neki, golyóletétel közben nincs, a maradék idő pihi. Végig a két @24-gyel nyomultam:
    1. 3 swing + 3 clean + 3 MP + 3 snatch + 3 szumó elemelés

  3. FarmerRT: 8x(1 hossz cipelés + 2 hossz séta üresen)x(@40-@40), a golyók egy-egy Rolling Thunder-en lógtak
  4. Tépésgyakorlás: RTPia 10 db
Ismét továbbépült a kis létrakupacom: sikeresen felléptem a harmadik létrában a 4. lépcsőfokra. Jutalmul a második gyakorlatban visszavettem két @24-re, azzal toltam le egy kis lihegtetős 5 percet.
A Rolling Thunder-es farmernél ellenben 8 kört sétáltam végig, na, ez ismét kemény menet volt, különösen a két utolsó. A bal kezem már nagyon nem akarta szorítani a fogót.
Egy kis tépegetés és jöhetett a maréknyi homoktövis bogyó. Ez egyébként napi rendszerességgel megy, amíg el nem fogy a bokorról.

A mai edzőterem:

Holnap szombat.

4 megjegyzés:

Nagy Laci írta...

Te Sanyi,a törököt nem akarod behozni az edzéseidbe?
Vagy egy óvatoska guggolást?

Sanyi, a féllábú és félkarú óriástörpe írta...

Hali!

Elég jól elvagyok az általam végzett gyakorlatokkal, a TEST TELJES IZOMZATÁT át tudom velük mozgatni. Egyelőre nem érzem szükségét annak, hogy további gyakorlatokat vonjak be, csak azért mert vannak.

Nem vagyok semmilyen hárombetűs (sem a régi, sem az új, ebben a sport mögé bújtatott lehúzósdiban nem is szeretnék részt venni), nem is oktatok - a kettő sajnos nem jár együtt, nagyon sokan végzettség nélkül oktatnak :-) - így nem is vagyok rákényszerítve, hogy minden alapgyakorlatot végezzek.
Már vagy 5 éve gyengítem így magam, csoda, hogy még egyáltalán elvagyok valahogy... :-)

igazmondó írta...

Nevetséges vagy ezekkel a kis edzéseiddel - már ha egyáltalán ezek is valósak - egy komolyabb kettlebelles edzéstől kidőlnél, mint egy korhadt fa a viharban!
Sanyi gyerek :-)))

Sanyi, az Ent írta...

Tisztelt igazmondó!

Ha egyszer igazmondó vagy, akkor itt nincs mit tenni. Megyek és ledőlök.