csütörtök, március 11, 2010

Pitagorasz - Talán már teljes test...


Gyors edzés, egy összetett gyakorlatsorral (benne padra guggolással):
  1. Bemelegítés

    I. rész: Pitagorasz 29 perc alatt - Új csúcs!
      Clean&Press @32 (mindkét oldalra egyformán, pl. 8-8)
      Húzódzkodás (saját testsúly)
      Padra guggolás @40

    II. rész: Fogáserősség, Atlasz-készlet

  2. Erőkar tégla: 3x(6-6)
  3. Kézisúlyzó emelés (szélső tárcsa): 3x(14kg-14kg)
  4. Kézisúlyzó tartás: (30kg-30kg)x(ameddig megy!)

  5. SMR és fetrengés
A PitaJóska során 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 ismétléseket végzek a három gyakorlatból. Először mindhárom gyakorlatból el kell végezni az aktuális ismétlésszámot, aztán újrakezdődik a kör eggyel kevesebb ismétléssel, amíg el nem érjük az 1-1-1 ismétlést, azaz a végét. Cél az összidő minimalizálása.
Ma a végén a 4-3-2-1 ismétlést összevontam két 5-ös sorozatba, feleslegesnek tartottam pöcsölni.

Érdekes, hogy 1,5 hónapja törött ujj nélkül 33 perc volt az összidő, ma meg törötten - bár már azért óvatosan merek rá terhelni, lásd guggolás - szinte teljes MetCon megvonás után 29 perc. Ez a főleg húzódzkodás fejlődésének köszönhető. A C&P is jobban ment mint a múltkor. Inkább mentálisan volt nehéz rávenni magam a következő sorozat elkezdésére, na itt mutatkozott meg az erőállóképességi körök hiánya. (Hozzászoktam az erőlködök - pihenek - erőlködök - pihenek edzéshez, ez meg azért majdnem folyamatos meló)

Szóval egy kis sikerélmény, ebben a soha véget nem érő télben. Most is esik az a tetves hó!

Az erőkar téglához szereznem kell új tárcsát, mert a meglévőkkel már akár 10-10 ismétlés is menne, azaz kinőttem a jelenlegi terhelést.

Az egyik komolyabban edző srác bizony fogáserőzik, ma például a "Világ körül"-t végezte 2x15 tárcsával 2-2 körrel. Mutattam neki még párat. Grippert is akar venni: termékeny talaj!

Egy újabb hatalomra kiéhezett garnitúra színrelépésének másnapján érkezik a terembe Vörös Zoli egy ingyenes szemináriumra. Jó, persze ez egyben Scitec-Cytogen reklám is, de egy nagy ember, az csak nagy ember!

Nincsenek megjegyzések: