vasárnap, július 07, 2013

CP és Snatch piramis @36

Kora esti edzés a kertben. Kellemes szél fújt, így nem érződött annyira a meleg. Ma végig @36-os golyóval dolgoztam. Le is szedte a bal tenyeremről a bőrt egy egyforintosnyi helyen: na, ezért nem szeretem a mennyiségi ballisztikus munkát a recés fülü DD-s golyóval. Számomra jobban bejön a sima fülű Elite ilyen jellegű munkára:
  1. Clean and Press + Snatch piramisban: x € (1,2,3,4,5,6,5,4,3,2,1), ahol
  2.               x db C&P bal oldal
                  x db C&P jobb oldal
                  2x db Snatch bal oldal
                  2x db Snatch jobb oldal

    Összesen 36-36 C&P és 72-72 Snatch a @36-os golyóval. Egy körön belül természetesen nincs golyóletétel
     
  3. DuplaClean: 10x(minden percben 5 ismétlés)x(@36-@36)

  4. Húzódzkodás: 10x(minden fél percben 2 ismétlés)
  5. Tépésgyakorlás: „72 órán belül” 40 db
A piramis fogós kis szösszenet. Az eleje hót könnyű, a csúcsa nehéz (ma 6-ig mentem fel benne), aztán meg visszafelé lépkedve szintén nehéz, a legeslegeslegvége szintén könnyű :-)
Az egyes lépcsők között próbáltam másfél perc pihiket tartani, de 5-6-5 nél ez bizony felcsúszott bő 2 percre is. Egyébként az 5-os lépcsőfokok munkaideje kb. 2 perc, a 6-os lépcső meg már jóval több 2 percnél. Egy lépcsőfokon belül nincs golyóletétel.

A létráknak, illetve az ahhoz hasonló mostani piramisnak vitathatatlanul nagy előnye mondjuk egy 5x5-os rendszerrel szemben, hogy nem szükséges hozzá külön előmelegíteni a munkasúllyal, hiszen a terhelést fokozatosan emeli. Az elvégzett munka mennyisége pedig nagy.

Egy 10 perces dupla clean következett, majd a gyakorlás rész.

Holnap hétfő és ismét uszoda.

Nincsenek megjegyzések: