szerda, július 17, 2013

Termi edzés

Kora délutáni edzés a Jaga fitness-ben:
  1. Fekvenyomás: 3x3x115kg, 12x85kg
  2. Szumó elemelés rúddal: 12x(minden 50 mp elején 1 ismétlés, a többi pihi)x200kg, 12x160kg

  3. Farmerjárás: 5 perc alatt amennyi megy: 7 tornáchossz - kb. 7x16m)x(85kg-85kg) 
  4. Snatch kézisúlyzóval: 50x30kg, folyamatos végrehajtás, minden ismétlésnél kézcsere, mind a padlóról indult: szűk 5 perc alatt

  5. Függeszkedés: 3x(amíg le nem estem, minden sorozatban más-más kéztartás)
A fekvenyomás csak az egyensúly fenntartása végett. Nem szeretem ezt a gyakorlatot, nagyon rögzített a mozgáspálya (különösen rúd esetén) és nem is megy jól. A gyúrós időszakban - amikor sokkal kötöttebbek voltak a vállaim, amik szinte előregörnyedtek (Gabi mondta is anno, hogy úgy járkálok, mint egy összegubózott sündisznó)  - sokkal nagyobb súlyokkal toltam. Ez van, meghagyom ezt az egóra edző fiataloknak és a kokszosoknak :-).

Az elemelés szépen felderítette, hogy a hétvégi favágás a jobb hüvelykujjamon előidézett egy mély vízhólyagot. Ezt eddig észre sem vettem. Na, ezt a területet sikerült frankón leradírozni. :-) Szerencsére alatta már viszonylag gyógyult volt a bőr, azaz nem keletkezett sérülékeny bőrfelület. Hogy mi mindenre jó az elemelés?!

A farmernél jó lenne 8 hosszra feltornázni a távot 5 perc alatt, hogy ne kelljen a végén visszahozni. :-)

A kézisúlyzós szakítás volt a mai lihegtetős rész (nem mintha a többinél nem lihegtem volna). Kényelmes tempó: szakítás, lent padlóra helyezés (nem dobás!) kézcsere, majd jöhet a következő. Percenként 10 ismétléses tempót tartottam, így szűk 5 perc alatt lett meg az 50. Ha nincs padlóra letétel (azaz lent lehet lendületből visszalendíteni), és én döntöm el, hogy mikor legyen kézcsere, akkor kb. 90-100 ismétlés is belefér 5 percbe. Mint ahogy azt már régebben le is teszteltem. Így nem.

Jó kis mozgolódás volt: nagy súlyok, rövid edzés idő.

Holnap csütörtök és úszás.

Nincsenek megjegyzések: