hétfő, szeptember 14, 2015

Gyógytorna 4.

Ma igencsak mozgalmas napom volt mozgásügyileg. Mivel a torna este negyed kilenckor kezdődött és én egészen este nyolcig melózom, így reggel mentem ki egy gyors edzésre. Edzés után közvetlen pedig egy kis kerti munka is befigyelt:
  • C&P@44 + Húzódzkodás@24: 5x(4-4 + 4), minden 5 perc elején kezdtem neki, összesen 20-20 felvétel nyomással és 20 húzonc, öt felvezető sorozattal
  • Wrist Roller@40 + Lábemelés függeszkedve fejhez: 3x(kifelé-befelé + 10)
  • Kerti munka: szűk 2 óra fűnyírás, még maradt belőle, csak menni kellett melózni
A felvétel-nyomás és húzódzkodás szuperszettben ma feljebb léptem a szokásos @40-es és 20kg-os pároshoz képest. Frankón letudtam a sorozatokat, következőleg elkezdem 5 ismétlésekre fejleszteni. Cél az 5x5. Ez persze nem jelenti azt, hogy most már nem dolgozom a @40-es és 20 kg-os párossal, de jól lenne most már az új párost alapértelmezetté tenni.
Fogáserővel zártam és jöhetett a fűnyírás.

Este pedig - közvetlen munka után -
  • Gyógytorna: 70 perc
Már közel sem fáj annyira az SMR hengerezés, mint az elején. Neki teljesen más hengere van, mint nekem. Az enyém ilyen (csak más színű), az övé pedig ilyen. Ez utóbbi sokkal durvább hatású. Venni is fogok egy ilyen márkájút, csak hosszabbat, vagy rábeszélem a teremvezetést, hogy vegyenek egyet.

Holnap kedd.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Vegyél ilyet. Ez a legjobb tapasztalatom szerint:
http://www.sportx.hu/fokategoriak/funkcionalis_training/rehabilitacio_175/_rumble_roller_extra_kemeny_30_cm_x_125_cm_1508

Bajzáth

Névtelen írta...

Hali!

A gyógytornász nénike egy debreceni crossfitt terembe jár, ahol van ilyen is. Nagyon komolyan űzik ott ezt a hengerezés nevű kínzást :-)
Azt mondta, hogy ezek a dudorok belapulnak, azaz nem képeznek egy egységes kemény felületet. Az általunk használthoz képest jóval puhább, engedékenyebb. A miénk felületén hosszanti bevágások vannak és sokkal-sokkal keményebb.
De azért köszi az javaslatot!