hétfő, október 21, 2019

3 ismétlések

Ma egészen nagy golyókat szedtem elő: nagyon kevés gyakorlat, 3 ismétlések, aránylag sok sorozat:
  • Bemelegítés, gimnasztika: 10 perc
  • Swingek + MP: 3x10x@40 + (3-3)@24, 3x10x@44 + (3-3)@28, 3x10x@48 + (3-3)@32
  • MP: (3-3)@36, (3-3)@40, (3-3)@44, (3-3)@40, (3-3)@36, (8-8)@32 
  • Húzódzkodás FG-n: 5, 5x3x(+@10), 5
  • Lábemelés függeszkedve + Függeszkedés: 3x(10 + 30mp)
  • GridX + Nyújtások: 10 perc
  • Szauna: 2 kör kristályszauna, tóban úszás, váltó zuhany
Ennyike.
Edzés után Bettivel szaunáztunk, így egy gyors edzést toltam. Az edzés eleji lendítésekhez beillesztettem néhány sorozat nyomást felvezetésként, így a swingek után azonnal jöhettek a nagyobb golyók. Egészen a @44-es golyóig léptem fel, de itt nem katonai nyomást végeztem, hanem felvétel és nyomást. Néhány sorozatot húzódzkodtam még (bizony a nagy golyók után elég volt a @10-es golyót felkötni), majd egy kis lábemelés-függeszkedés párossal zártam. Pont végeztem, amikor Betti megérkezett.

Holnap kedd.

2 megjegyzés:

Haller György írta...

Tisztelt Sándor!
Nagy rajongó vagyok az Old School edzésnekés az Ön oldalának is!
Szeretnék segítséget kérni,hogyan tudnám a szorítóerőmet és az ujjaimat edzeni,mert szeghajlítást én is el szeretném sajátítani!
Ujjhegyen végzek fekvőtámaszt plusz súlyzóval csukló és alkar kiegészítő gyakorlatokat de szerintem ezek még kevesek ehhez és a segítséget kérném mivel tudnám még kiegészíteni!
Válaszát előre is köszönöm!

Névtelen írta...

Szia!

Ha olvasod a blogot, akkor tisztában vagy vele, hogy én alapvetően kettlebelles edzéseket végzek, hol kisebb, hol nagyobb golyóval. Ez bőven megadja az alaperőt az alkarhoz és a csuklóhoz. A pihenőnapokon pedig gripperezek, ezért is ritkult meg az edzéseimben a marokerősítő használata. Semmi mást nem végzek. Illetve azért a tárcsás bicepszet igen, ami kimondottan csuklóerősítő. No meg persze a Fat Gripz minden edzésen előkerül, ez pedig a szorítóerőt fejleszti.

Amúgy a szeghajlításhoz elsősorban vállmobilitás szükséges, ha rákeresel a Youtube-on, nagyon sok viszonylag kevés izomzattal rendelkező srác tud nagyon vastag szegeket, huzalokat meghajlítani. Ehhez a nyaknál dolgoznak, miközben a vállaikat hátrafeszített állapotból, a felsőtest teljes erejével előrehúzzák azokat, meghajlítva ezzel a huzalt. A csuklóerő azoknak fontos, akiknek ez a mobilitás nincs meg (pl. nekem). Ha megnézed a felrakott szegtörős videómat, ott is a csuklóval kezdem, majd amikor már elég nagy görbületet elértem, csak akkor rakom nyakhoz. Az igazi hatékony hajlításnál ez pont fordítva van, azaz nyaknál kell kezdeni, ahhoz meg nem kell extrém erős csukló, csak nagyon jó vállmobilitás. Emiatt én a mai napig nem tudok vastagabb szeget hajlítani. Azaz számomra itt véget ért a dal.
Törekedj tehát a jobb technika kivitelezésére, mert akkor sikeresebb lehetsz benne!

További jó edzéseket!