szerda, július 15, 2009

Bónusz nap: 10 perc snatch


Ma jó sűrű volt a délelőtt: edzés, majd Bazsinak oktatás és nekem úszás, aztán kezelés. Edzésügyileg Bónusz nap, azaz ami jól esik:

  1. Bemelegítés

    I. rész: Erőállóképesség 10 perc snatch @24

  2. Snatch: 10x(percenként 12-12 snatch), összesen 240db

    II. rész: Erő

  3. Egykezes evezés gurtnival: 2x(8-8)x87,5kg, (5-5)x97,5kg

    III. rész: Fogáserősség

  4. Egykezes evezés: 2x(6-6)x67,5kg
  5. Erőkar tégla: 3x(6-6)
Nyújtás, SMR, sőt még zuhany sem volt, mert edzés után azonnal indultunk Bazsival az uszodába. Nagyon pontosan kell érkezni.

A fő fogás a 10 perces snatch teszt volt. Asszem megtaláltam számomra az ideális beosztást. Ez minden percben 12-12 snatch, a maradék idő (általában 8-12mp) pedig pihenő.
Sokkal kényelmesebben lehet így melózni, a 15-15-ös beosztást elég sokat csináltam, az hosszabb távon számomra sok, hiába van mögötte 15mp pihenő. 10 percnél jobban bejön a kissé kevesebb snatch, kevesebb pihenővel.
Különösen az 5., 6., 7. perc volt kemény, kiáltottam is vagy kettőt közben. Utána már látszott a vége és éreztem, hogy meg is lesz.
Erre mondta Gabi, hogy "Felveszed, aztán egyenletes, nem túl gyors tempóban lenyomod."

Egy aránylag jó teszteredményhez nem feltétlenül kell állandóan snatchelni, megteszi egy rendszeresen végzett intenzív, 10-15 perces változatos munka. Ahogy azt Gabinál csináltuk, és ahogy azt én is beépítettem az edzéseimbe. Maradok is ennél.

Erő következett, kivételesen gurtnival, majd fogáserő. Kicsit hízott a májam: az egyik régi, erős, nagy súlyokkal dolgozó bodys bepróbálta az erőkar téglát. Egyet sem tudott vele emelni! A csukló, és az ujj volt a szűk keresztmetszet. Amúgy 70kg-mal szokott kétkezes bicepszben dolgozni. Meg is állapította, hogy többet kellene foglalkozni a fogással: mutattam is neki egy-két tárcsás gyakorlatot.
Egyre többen végzik a teremben. Ez azért haladás. De az erőállóképességi munka mindenki számára riasztó: "Izomtömeget fogok veszteni!" Majd kinövik...

Az uszodában 10 hossz gyors. Sokkal jobban ment, mint tegnap, a levegővétel valahogy beugrott régről. Nem is tudom még leírni a beosztást, de a vízben megy. Tegnap még inkább fuldoklásra hasonlított a mozdulatsor. :)

A gyógytornán már 3 tanuló is volt, aki végigkísérte a mutatványt. Folyt is rólam a víz, a gyógytornász kitett magáért, én meg összeszorított foggal csináltam. De haladunk is, bizonyos mozdulatok sokkal jobban mennek. Bizony, van haszna.
A masszázs megint csak jól esett, az elektromos kezelésen - olyan csönd és kellemes hideg van - már aludtam is.

A nagy meleg csendesedésével délután strand vagy uszodai játék következik.

(Betti az új edzőterembe ment, ahol szaunajegyet is vesz. Halmozza az élvezeteket, nem mintha én panaszkodnék...)

6 megjegyzés:

Betti írta...

A tegnapi nap után asszem ennyi kijár nekem is... :-/

Betti írta...

Ja és holnap hozzál már valami képet azokról a tanulókról... khm.. :-DD

Balázs Csata írta...

Gratulálok Sanyi a snatch-hez!!!!

Sanyi írta...

Köszönöm!

Ricsi írta...

Gratulálok! Maholnap itt a 250! :)

Sanyi gyerek írta...

Köszi!

A 250-nel kapcsolatosan pedig: "Kezdd el a Kettlebellt!" 32. oldalán a Tarasz gyerek megállapítását követem. Azaz nem cél.