szerda, április 25, 2018

Súlylétrák - B

A mai menü:
  • Bemelegítés, gimnasztika: 10 perc
  • Kétkezes swing: 3x10x@32, 3x10x@36, 3x10x@40, összesen 90 lendítés
  • Húzódzkodás(saját+@6+@12+@16+@20+@24+@28): 2x(7 lépcső x 2 ismétlés), összesen 28 húzonc
  • Pincérnyomás(@24+@28+@32): 2x(5-5 + 5-5 + 5-5), összesen 30-30 nyomás
  • Egykezes evezés kézisúlyzóval(40kg+42,5kg+45kg): 2x(5-5 + 5-5 + 5-5), összesen 30-30 evezés
  • Köteles bicepsz golyóval(@24+@28+@32): 2x(5 + 5 + 5), összesen 30 bicepsz
  • Snatch(@24+@28+@32): 2x(10-10 + 10-10 + 10-10), összesen 120 szakítás
  • GridX + Nyújtások: 10 perc
  • Szauna: 1 kör kristályszauna, tóban úszás, melegvizes ücsörgés
Ennyike. A bevezető lendítésekben most 3x10 ismétlést végeztem egy adott golyóval, aztán léptem feljebb. Három golyót használtam. Kell a változatosság.
Ma húzódzkodással kezdtem, az utána következő három gyakorlat volt a kiegészítés. Köztük a köteles bicepsz, ezt bizony már régen nem végeztem. Edzés végén két létrás szakítást is beraktam, összesen 120 ismétléssel. Fogáserő nem volt, pontosabban csak függeszkedés a kötélen.
Szaunával zártam.
TS: 99,45 kg

Úgy döntöttem, hogy ha vasárnap lejár az öt hónapos bérletem, akkor itthon (bőven van hely, no meg a parkolóban is lehet) fogok edzeni. De hogy a heti egy szauna is megmaradjon, veszek egy 12 alkalmas fürdőbelépőt. Késő ősszel majd visszacuccolok a terembe, azaz akkor ruházok be ismét egy 5 hónapos (terem + full) bérletre.
Egy apró bökkenő van: mivel itthon nem olyan magas a húzódzkodó helyem, így mindenképpen övre kötött golyóval kell húzni. Sajnos az övemről télen leszakadt a fémkarika (arra lehetett súlyt akasztani), így kénytelen leszek egy húzódzkodó övre beruházni. A teremben nagyon frankó volt, találtam is egy pont olyat, csak más márka:
A karikák hegesztettek a végén és nem varrással rögzítették az övhöz őket, hanem szegecselték. Atombiztos darab. Meg is rendeltem. Természetesen az osztrák oldalról, mert ott kedvezménnyel 18€.
Amúgy az osztrák Myprotein-es oldalon az 5 kg-os Impact Whey ízesítetlen tejsavó koncentrátum (74%-os középkategóriás protein, ilyet használok edzés után, illetve reggelire a zabhoz) 59€, a magyar oldalukon ugyanez a termék 25000 HUF, azaz kb. 80€. Ez a legtöbb terméknél így van. Ebből adják aztán a kedvezményeket. Ezért mindig az osztrák oldalról rendelek, persze könnyű a dolgom, hiszen Ausztriában lakom :-)
Kb. két éve van ez a megkülönböztetés, mert a magyar rendelők előszeretettel rendelnek be 30-50 csomag proteint illetve minden mást, amit aztán továbbértékesítenek a Jófogáson, a Hardveraprón és egyéb hirdetési oldalakon. Sőt, egy külön cég, az enproteinem.hu erre szakosodott. Meg is szüntették, (családi okokra hivatkozva, de szerintem a Myprotein perrel fenyíthette be őket) most már árulja a helyet :-).

Holnap csütörtök.

2 megjegyzés:

MáT írta...

Sanyi,köszi a tippet a fehérjékről. Valahogy meg sem lepődök,h ez is olcsóbb,mint Mo-n. Autókra gumik,benzin,sokszor az élelmiszer is,pedig ugye a beviteli oldal magasabb.
Màs: az edzés végi nyújtásnál ebbe a 10percbe belefér a teljes test nyújtása vagy felosztod úgy,h egyik nap felső,másik nap alsótest. Annyi variáció,gyakorlat van nyújtásnál is,hogy kb már kéne egy külön edzésnap,amikor csak hengerezés és nyújtás van ;-)

Névtelen írta...

Hali!
Az élelmiszerre inkább azét mondanám, hogy ugyanannyitól indul és másfélszeres árnál áll meg. De jó minőségű termékek.
A húsokról:
Sertéshús 1,2x-1,3x ár az otthonihoz képest. Gyönyörű sertéskarajokat lehet venni, otthon ilyen szépeket csak ritkán. A sertésoldalas meseszép, szinte teljesen zsírmentes, ropira sütjük és magában (persze zöldséggel) lehet enni. A darált húsok 100%-ban húsból vannak (otthon előszeretettel tuningolják fel mindenféle húspótló származékkal illetve zsírral, szalonnával), ráadásul általában fele-fele arányban van benne marha és sertés.
Szalonnát, zsírt viszont nem lehet kapni. Kár, mert azért a zsíros kenyér hagymával nagy kedvenc volt. No meg nem lehet szalonnát sütni sem, csak ha hozunk Mo-ról.
A csirkehús ellenben 3x ártól van, nem is igen ettem, amióta kijöttünk. Még a színe is más, gusztusom sem volt rá. Azt mondják, hogy ez az igazi, alig tápos. Hát nem tom, a szülői házban nekünk sok kapirgáló csirkénk volt, a húsuk színe egyáltalán nem olyan volt, mint az itteni...
A pulykahús 1,5x áron van, szép is, ehető is.
Sok marha van, de azt csak ritkán eszünk.

A műszaki cikkek árai mint Mo-on, ellenben az ingatlanok, na az itt a környékünkön minimum 2x, de inkább 3x annyiba vannak, mint otthon. Az albérletárak pedig kb. 10€/m2 + rezsi.

A nyújtásnál van kb. 8 gyakorlatom, abból szoktam mindig 2-3 gyakorlatot kiválasztani, attól függően, hogy mit érzek. Illetve a hengerezésnél az egyik alkalommal a felsőtest, a másik alkalommal az alsótest kap hangsúlyosabb részt, a másikon csak 6-8 gurulással átmegyek. Mert bizony el lehetne itt nyújtogatni akár edzésenként bő félórát is :-)