szerda, február 11, 2009

Kettlebell-26


Ma ismét a Corpusban. Nem voltak annyian, mint hétfőn, bőven volt hely, csak az óra végén érkezett egy sportolói csoport.
A fő vonulat számomra a swing, clean, MP végrehajtása volt két @24-gyel, a lapocka munkára figyelve.
  1. Bemelegítés + Egykezes swing: 2x(10-10-10-10)x@24
  2. 2 x [Kétgolyós swing x 20 + Egygolyós MP x (5-5), a másik kézben Gripper]
  3. 2 x [Kétgolyós swing x 20 + (Kétgolyós clean + Váltott karú MP) x 5]
  4. 2 x [Kétgolyós swing x 20 + Váltott karú MP x 5 + Séta a két golyóval fej felett], az MP-k az első sorozatban felülről indítva, a másodikban alulról indítva
  5. 4 x [Medvejárás x 10m + Kétgolyós clean x 10]
  6. 10 x (Kétgolyós swing + egy kis kör séta) folyamatosan
  7. Egy rövid nyújtás

Az egyik karral MP, a másikban Gripper: jó móka, csak ehhez 200-as Gripper kellene. Az erőkifejtés nagy, de mégsem lehet mérni, ugyanis a 250-est nem tudom így koccig nyomni - még máshogy sem - nemhogy tartani. Valaki mondta pedig, hogy nőt és edzőcuccot nem cserélünk... Meg kellett volna fogadni! Kell egy 200-as Gripper!

A fej feletti kétgolyós séta kemény kihívás, hiszen egyrészt közvetlen nyomások után voltak, másrészt két golyó, nem egy, ami alá akár kicsit be is lehet bújni. Nem is tudtam teljes köröket menni 8-10 lépés után le kellett rakni a golyókat, majd megint fel és akkor jött a kör második fele. Teljesen elfáradt a váll, tricepsz, felső hát. A séták előtt a két golyó egyszerre a fej fölé vinni felért egy maximális nyomással már, annyira kész voltak az erre dolgozó izmok.

A medvejárást régen végeztem, tekintve, hogy a teremben kis helyiségek vannak, zsúfolva gépekkel, a folyosón meg járólap (igen csak összetörné a golyó). Nagyon figyelni kell a helyes testtartás felvételére: nem "befeküdni" a két lapocka közé, hanem azokat végig összeszorítani. A csípő helyzete pedig mint a swingek végén.
Az óra végi edzés - eddig nem csináltunk semmit - egy kis kétgolyós swing volt, kb. 20mp pihenővel, mert eddig tartott egy kis kör séta.

Jó óra volt. Egyrészt nagy intenzitás, másrészt felhívta a figyelmet az MP-nél a 45°-kban indított mozgásra, függőleges alkarral, másrészt a sok kétgolyós swing a lapocka helyes tartására ösztökél.
A két golyó használata külön kihívás, ugyanis én előszerettel dolgoztam eddig a @40-nel, ami ugye nem ugyanaz...

Új érdeklődőket is szereztünk a golyózásnak - jó vagyok reklámembernek :), legalábbis az öltözőben azt mondták az érdeklődők, továbbá faggattak az edzésről és annak hatásairól.

Legközelebb hétfőn találkozunk.

Nincsenek megjegyzések: