szerda, február 25, 2009

Kettlebell-30


Ma kezdtük a 4. hónapot. Az óra három részből állt számomra:
  1. "Söprögetés": egy válljavító gyakorlat megtanulása;
  2. Vállnyújtás: fej feletti cipelés és forgatás
  3. Erőgyakorlat: TGU súllyal végig, majd az első részének gyakorlása
A söprögetés nagyon féloldalas, a jobb oldalon szinte nevetséges a mozgástartomány, a bal tűrhető. Lehet ezt is beilleszteni a javítógyakorlatok közé. Így összesen 4 fő gyakorlatom van erre a területre:
  1. Söprögetés
  2. Fekvésben bordafogással átnézünk a túloldalra
  3. Falnál lábak fenti helyzetből oldalra leengedése
  4. Hanyatt fekvésben vállforgatás, majd oldalra fordulva szintén illetve a kar hátizomra engedése és onnan nyomás
Jó így összefoglalni: ezek a "Gabi-féle fetrengős gyakorlatok".

A vállnyújtás cipelésben is volt: farmer és fej feletti (mindkét oldalra), majd mindkét golyó fej felett. Végig @24-gyel.

A teljes TGU 3-3 volt mindkét oldalra a @16-tal, majd a "hanyatt fekvésből megindulás könyöklésig illetve nyújtott karig" mozdulatsor volt @16 és @20-szal, nem is tudom mennyi, de sok-sok 5-ös sorozat.

Óra végén próbából beleléptem én is a golyókba és úgy húzódzkodtam (volna). He-he, teljesen más, mint az övre kötött súly. A (@24+@24) szinte meg sem indult ilyen pozícióban (mellesleg még a lábfejre is oda kell figyelni)! Tavasszal - ha már a játszótéren nyomom - fogom végezni, mert sajnos nálunk a termi húzódzkodó borzasztó alacsony, ha kinyújtott karral lógok és belelépek a golyóba, már szinte ülőtartásba kerülök... De mindenképp érzem, hogy ez a belelépés új kihívás lesz!

Betti ma gumikötéllel húzódzkodott, illetve golyót nyomogatott meg ismét jól elfáradt. Legközelebb hétfőn megyünk. Holnap csak a Gabi féle fetrengések lesznek illetve egy kis SMR a lábakra, edzeni nem megyek.

Nincsenek megjegyzések: