péntek, február 13, 2009

Power + Metcon


Ma az első termi edzés a héten. A két golyós óra mellett úgy éreztem elég lesz két súlyzós edzés, amelyikből a nehezebbiket (súlyok szempontjából) most ejtettem meg:
  1. Haskör: 1x[(5 gyakorlat)x20 ismétlés] + Bemelegítés
  2. Felhúzás: 5x5x200kg + 5 lépéses bemelegítő széria
  3. Húzódzkodás gyakorlás + Combfeszítőgép: 5x(5(4)x@16 + 20x50kg) 2 perc pihenőkkel
  4. MetCon: Kétgolyós swing + köteles húzódzkodások: 10x[10x(@24+@24) + 3-4 húzódzkodás + 30mp pihenő]
  5. RollingT tartás időre (48kg): 5x(bal-jobb)x(8-10)mp
  6. Nyújtás

A felhúzás bemelegítő sorozataiban végig fordított fogással dolgoztam, majd az 5 munkasorozatban a rendes fogással. Bizony itt már éreztem is a bal fogás árnyalatnyi fáradságát, de amúgy jól ment. A végén merült fel bennem, hogy lehetett volna nagy súlyra is menni, de aztán lebeszéltem magam, elég a (testsúly x 2 kerekítve), nem vagyok én erőemelő.

A sok csípő munkát ellensúlyozandó egy kis húzódzkodás @16-tal. Ez a vége felé már inkább volt 4, mint 5 ismétlés, a felhúzás azért vesz ki az emberből. Közben egy kis combrehab, szigorúan 20 ismétlésekkel.

A Metcon kétgolyós swing, de csak 10-ek, mert egyrészt ilyen kis ismétlésnél nagyon precízen tudok figyelni a végrehajtásra, másrészt még szerettem volna egy kis köteles húzódzkodást is, de most széles fogással, azaz a kötelet úgy raktam fel, hogy ráfűztem a húzódzkodóra, így a két vége olyan 70cm-re került egymástól. Mindjárt más érzés volt...

Edzés végén egy kis Rolling Thunder (végül is ez a rendes neve, még ha házi gyártmány is), de most 48kg volt a súly. Jobbal simán 10mp, ballal a vége felé inkább 7-8mp. Ekkora már csak elfáradt a sok fogásos gyakorlattól.

A nyújtás lassan 10 perc lesz, a felhúzás után amúgy is többet szoktam + Gabi spéci gyakorlatai.

Jó kis edzés volt, hiányzott már a súlyszag. A tulajok nagy lázban égnek, komoly átalakítást, pontosabban helynagyobbítást terveznek, lesz külön aerobik terem, meg kardió terem, a súlyzós rész is megnő. Remélem a golyóimnak is jut azért hely...

1 megjegyzés:

Betti írta...

Khm.. golyóinknak :-)