kedd, február 24, 2009

Nyomás-húzás + swingek


Két golyós óra között egy rövid termi edzés, ami túl rövidre is sikerült, mert pont a MetCon-os rész után (még szerencse) lóhalálában kellett elhagynom a termet (nyújtás, turmix, zuhany nélkül), ezért ezekre már otthon került sor kicsit később.
  1. Bemelegítés
  2. RollingT tartás időre: 2x(15mp-15mp)x40kg, 4x(10mp-10mp)x50kg
  3. Erő: Ferde pados nyomás + köteles húzódzkodás: 10x(3x95kg + 6), 2 perc pihenőkkel
  4. MetCon: Swing + köteles húzódzkodás: 10x(30mp swing@40 + 40mp pihenő, benne 4 húzódzkodás) Összesen kb. 200 swing + 40 húzódzkodás olyan 12 perc alatt
  5. Rohanás haza, nyújtás később otthon
Cél a nyílt fogáserő fejlesztése Rolling Thunder, a Killer Rope és a nagysúlyú swingek segítségével.

Edzés elejére vettem a RollingT-es munkát. A tartások között max. emelést is néztem: 60kg után próbából felraktam 70kg-ra is, na ezt már nem tudtam elszakítani a talajtól. Érdekes, míg a zárt fogáserő (legalábbis nálam) aránylag gyorsan fejlődik, a nyílt fogáserő fejlesztése sokkal lassabb. Mondjuk ráérek, csak megjegyeztem.

Tartottam egy nyomós gyakorlást a ferde padon, most 95kg-mal. Hosszabb távon ez lesz a gyakorló súlyom. A húzódzkodásoknál 5 sorozat simán átvetett kötéllel volt, 5 sorozat a húzódzkodóba fűzöttel, amikor is a két vége olyan 70-80cm-re van egymástól.

A MetConos rész 10 sorozatban 30mp kétkezes swing a @40-nel (20-22 ismétlések, bár az egyiknél csak 15, mert elbambultam a csipogást), majd 40mp pihenő, amiben volt 4 köteles húzódzkodás is befűzött kötéllel. (Ilyenkor a simán átvetett kötélen nem bírok húzódzkodni - kipróbáltam - a fogásomat annyira nyírja a swing).

Jó kis edzés volt, nem akartam nagyon leterhelni magam. A Gabi-féle "fetrengések"-re már itthon került sor.
Holnap golyózás!

1 megjegyzés:

Betti írta...

Hm.. ez jó ötlet.. edzés végén megy majd mindig egy telefon és apa lóhalálában repül haza ;-D