szombat, június 22, 2013

Forróság

Itt a panelben jelenleg 32°C van, hajnalra 28°C-ra is lehűl. Többször eszembe jutott, hogy igazán maradhattunk volna hétfőig a hegyekben és akkor megúsztuk volna ezt a hőhullámot. Késő bánat.
Ma délelőtt megpróbáltam egy kinti edzést:
  1. Bemelegítés
  2. Felvezetés: pörgetések a @16-os golyóval, felvételek és nyomások a @36-os golyóval
  3.    
  4. Dupla Clean&Press létra: (3-3)x(@36-@36), (3-3-3)x(@40-@40), kb. 25 perc
  5. Dupla Clean: 5x(minden percben 5 ismétlés)x(@40-@40)
  6. Húzódzkodás (!): 10x(minden fél percben 2 ismétlés)

  7. Levezetés: pörgetések a @16-os golyóval
Csorgott rólam a víz, ha egyenesen álltam 10-15 mp-ig, akkor szabályosan csöpögtem. Erőállóképesség (snatch, swing) nem volt, mert biztos a mentő vitt volna el a 35°C-ban, helyette pörgetések voltak a @16-tal. Mintha kevesebb lenne már a bombatölcsér alattam :-)

Az izzadás mértékére jellemző, hogy a dupla cleanek során a 3. sorozatban a bal kezemből simán kicsúszott, sőt inkább kivágódott a golyó a lenti véghelyzetnél, valahova a hátam mögé. (A @40-es golyók kalapácslakk felületű Elite típusúak.) Nem is kockáztattam tovább, 5 körnél leálltam. Ebben a melegben ez bőven többet ér, mint 25°C-ban 10 kör.

Ellenben megpróbálkoztam a húzódzkodással. Nagyon-nagyon biztonságit mentem, hiszen a sérülésem óta (kb. 6 hete) tudatosan kerültem a bicepszet jobban terhelő gyakorlatokat. Nem éreztem semmi feszülést, csak azt hogy milyen gyenge vagyok :-). 6 hét elég a teljes pihiből, fokozatosan visszahozom most már ezt a fontos alapgyakorlatot.

Levezetésként ismét pörgetés, majd zuhany a kerti csapnál. Vödörből. Sokszor. Na, ez volt a legjobb!

Holnap vasárnap.

Nincsenek megjegyzések: