hétfő, május 17, 2021

5 ismétlések /1

Véget ért az 5x5x1x5-ös kis program. 4 hétig toltam, nagyon jó volt köztes programnak. A minimalista edzés csúcsa. Most egy változatosabb fog következni többféle gyakorlattal, de az ismétlésszám természetesen nem megy 5 fölé egy-egy munkasorozatban. Maximum 10x5 ismétlés egy gyakorlatból, aránylag nagy pihikkel, de zömmel 5x5 környéke vagy 3 db 5-ös létra, stb.

Kétféle edzésnapot tervezek. Az elsőn alapgyakorlatok: valamilyen nyomásfajta és húzódzkodás, lihegtetősnek swing vagy panel-farmer illetve természetesen fogáserő. A másikon kiegészítők: bicepsz, lassú fekvőtámasz, valamilyen evezés, stb. A munkarésznek bele kell férni 60 percbe, de inkább legyen kevesebb. Visszafogott gyakorlatszám, nem cél a testépítős jellegű bedurrantás, az izmok teljes kifárasztása. A használt súlyokat tekintve alacsony terheléssel kezdek.

A mai meló:

  • C&P létra: 3x(3-as létra)x@36
  • Húzódzkodás: 5x5
  • Swingek: 10x@36, minden percben elkezdve
  • Fogáserő:
    • Francia kártya ketté, a nagyobbik felet még ketté
    • Függeszkedés: 3x1,5 perc: 8-8 lábemelés oldalra, 8-8 törzsfordítás és 8-8 ollózás
Ennyike. Precíz végrehajtás, pár gyakorlat és már kész is.

A Willhaben-en sikerült vennem 22 franciakártyát postával együtt 40€-s áron:

Simán ketté téptem (dobozostól nem sikerült még, ki kellett bontani). Nem pont középen volt a tépés, a nagyobbik részt még ketté tudtam tépni, de a kisebbiket már nem tudtam szépen tépni.

Jövő héten nyitnak a fürdők és így a fitnesz terem is. De nem megyek vissza, mert egyrészt 20m2/fő a limit (azaz ha a teremben már elérték az előre meghatározott limitet a bent lévők, akkor kint kell várakozni), másrészt csak beoltottak vagy friss teszttel rendelkezők vagy a betegségen igazoltan átesettek mehetnek be. Én csak azért nem fogok tesztelni, hogy bemehessek (illetve várakozhassak a bemenetre...).
Ráadásul a fürdőrészben és a szaunában is él a 20 m2/fő szabály, azaz egy-egy szaunában maximum 1-2 fő lehet csak. Ez így nevetséges. Miközben már eleve csak teszteltek, oltottak stb. mehetnek be. Egész Salzburg tartományban csak itt és Kaprunban nyit ki a fürdő. Más helyeken kivárnak, mert ez a 20 m2/fő-s szabály ellehetetleníti a gazdasági megtérülést is. Hiszen teljes személyzet kell + ellenőrző emberek a bejáratoknál, minden szolgáltatás fullon (szaunák, medencék fűtése, világítás, zuhanyzók működtetése, stb.), miközben csak 10-15%-os kihasználtsággal működhetnek a fürdők. Lázadoznak is ellene bőszen, több újságcikket is láttam már ebben a témában.
Én kivárok, legalábbis amíg megkapjuk az oltást. Elvileg júniusban már számíthatunk rá. Addig megpróbálom hazahozni az ott maradt golyókat és a cuccaimat a szekrényből.

Holnap kedd.

Nincsenek megjegyzések: