szerda, július 14, 2010

Fogáserő + Euklidész


Ma fogáserő és egy hosszabb, teljes testes MetCon volt soron:

  1. Bemelegítés

    I. rész: Fogáserősség, Atlasz-készlet

  2. "A 6. már aerobik": 3 kör
      "A világ körül": (1-1kör)x(2x20kg)
      Kézisúlyzó emelés (szélső tárcsa): (14kg-14kg)x(pár mp-ig)
      Rolling Thunder (2-2)x60kg (a balra az utolsó körben rá kellett segíteni)
      Tárcsás bicepsz (5-5)x15kg

    II. rész: Euklidész - 21 perc alatt (!)

  3. Dupla Clean&Press @32 + köteles húzódzkodás (szűk fogás): összesen 55 C&P(@32-@32) és 55 húzódzkodás

  4. SMR
A teremben egy napijegyet vettem, mert kint olyan meleg van, hogy most már én sem fázok, sőt... A Jagában meg kellemes hűvös van, ezerrel mennek a légkondik. Olyannyira, hogy az Euklidész alatt még ki is kapcsoltattam a kisteremben, nehogy megfázás legyen belőle. Este visszamegyek aludni :)

A fogáserősség most klasszikus erőkör jelleget kapott, azaz 3 körben váltogattam 4 gyakorlatot.
Az RT-s emelésnél egyszerűen egy rövid lánccal átfogtam két 30kg-os kézisúlyzó fogórészét és azt kapcsoltam rá az RT-re. Ideje volt erre is rájönni.
A YouTube fantáziaölő hatásának estem áldozatul, mert ott minden verseny vagy házi gyakorlás során tárcsákat helyeznek egymásra és azt emelik. Ugye, ez nekem is van (jó is, ha súllyal húzódzkodok), de ez az egyszerű megoldás eddig nem jutott az eszembe. (A kettlebellek emeléséről már rég leszoktam az esetlegesen a fülről lepattanó festék miatt.)

Az Euklidesz-ben ismét javítottam 2 percet az egy hónapja elért eredményen. Pedig menet közben úgy éreztem, hogy sokat pihenek (főleg a köteles húzódzkodás viselt meg nagyon a fogás miatt), de a végén rápillantva a telefon stopperére, kellemes meglepetés ért: 21'05". Itt az ideje becéloznom a 20 perc alá kerülést!

Holnap pihinap.

Nincsenek megjegyzések: