csütörtök, július 08, 2010

Kalandpark


A hét elején Mátrafüreden voltunk. Kis túrák a környéken: odafigyelve a 4 és a 6 évesek számára is élvezetes (kilátók: Sástó, Muzsla-tető, Kozmáry illetve tó, vadkacsák, hidak, patak, forrás, nagy bogarak: orrszarvú bogár(!), szarvasbogár(!), lepkék, stb.).


Kedden a fő attrakció az Oxygen Adrenalin Park.

A Gripper innen sem hiányozhat:


A parkban lévő Erdei Kalandparkra befizetett a Sanyi gyerek: a fák törzsein 5-6 méter magasságban kiépített 16-18 állomásos erőpróba, különféle módokon kell átmenni a fák között. Az utak 4-8 méter hosszúak és igencsak gazdag fantáziával lettek összerakva. Valszeg egy vasággyal együtt 50kg-os légtornász találhatta ki őket....
Vannak rövidítő utak benne, de hát a Sanyi gyerek ugye mindig a nehezebbet választja. Nagyon jó és főleg szokatlan feladatsor volt, úgyhogy igazán át lett mozgatva az egész test izomzata.
A gyakorlott segítő a földről javasolja, tanácsolja, hogy mit és hogyan. Ő adja fel a biztonsági felszerelést is és jól ismeri a pályát. Biztosítókötél védi a leeséstől az embert, de azért nem lehet kellemes leesni.

Engem igencsak próbára tett, úgyhogy simán beillett egy edzésnek.
A segítő lány mondta is, hogy legalább letesztelem a pályát 100kg feletti testsúlyra. Nekik egyébként minden reggel végig kell mászni az egészen.
Bő félórás teljes test + fogáserő gyakorlatsor kerekedett belőle, így amikor leszálltam a végén igenyösen lefőttem (váltos póló ajánlott!). Jó volt ismét az anyaföldön állni.

Sok más kihívás mellett (függőhíd, 4 emeletes játszóház a gyereknek, humoros szövegű beépített bábuk, stb.) a család számára a Bobpálya volt az igazi sláger. A látogatók zöme egyébként erre fizet be. Mintegy 900 méter hosszú a pálya, felfelé egy drótkötél felhúzza a bobot, lefelé aztán "Ereszd el a hajam!"
Egyébként van egy kar, amivel a sebességet lehet szabályozni is(hátrahúzva elég jól fékez), de hát minek fékezni:

Bazsi haján asszem látszik a sebesség (fékezzen aki akar), az én hajam nem nagyon lobog...

A Kalandpark nagyon-nagyon élvezetes volt az egész család számára. Javaslom mindenkinek, aki a környéken jár, de simán megér egy célzott kirándulást is!

Nincsenek megjegyzések: