csütörtök, május 23, 2013

Jaga 14.

Ma ismét termi edzés. A bal kar szépen javul (magyarán már nem érzek semmi húzódást, fájdalmat, de tudom, hogy egy nagyobb súly felvétele, cipelése azonnal visszaesést hozna), ezért egyelőre a @32-es golyópárnál nem fogok nagyobbal dolgozni. Helyette lesz a termi állva nyomás rúddal, mert azt állványról simán ki tudom venni. Amúgy is most kapott a terem egy iszonyat jó erőkeretet.

Egyébként nem is árt egy kicsit másképp nyomni függőlegesen, mert úgy érzem a @40-es párral (a létrák után) stagnált a nyomásom az utóbbi időben. Nagyon jól kiegészíti a programomat a rudas állva nyomás 5x5-ös mennyiséggel illetve a lihegtetős célú edzés végi felvétel és nyomás kisebb súllyal.
A termi nyomásokkal párhuzamban a golyókkal erőállóképességi munkát fogok végezni a @32-es párral, majd váltok @36-ra és végül ismét ki fogok kötni a @40-es párosnál. Remélem már sokkal erősebben, mint ahogy azt most tavasszal abbahagytam.

Ezt tükrözte a mai mozgás is:
  • Mellről nyomás állva rúddal: 5x5x75kg
  • Szuperszett (szetten belül nincs pihenő): 5 kör, a körök közt 2 perc pihi
    1. Invertált evezés: 12
      Tolódzkodás: 12
  • Felvétel és nyomás: 5x(minden percben 8 ismétlés)x(50kg+ szorítók), mind földről indítva
  • Fogáserősség
    1. "Világ körül": 4x(1 kör)x(2x20kg)
      Kézisúlyzó emelés (szélső tárcsa): 4x(ameddig megy)x(12kg-12kg)
      Függeszkedés: 3x(1 perc), köztük 1 perc pihenők
Szépen végigvittem a kiírt mennyiségeket. A függeszkedést az erőkereten végeztem, nagyon sokféle módon lehet rajta fogást venni.
Mint említettem, most kapott a terem egy frankó erőkeretet. De, hogy teljes legyen a kép: a öltözői szekrényeket kulccsal zárják. Ma a 8-as feliratú kulcsot kaptam, ami a 3-as sorszámú szekrényt nyitja, amire amúgy a 9-es szám van felragasztva. Méghogy a gyúrósok agyilag zoknik :-)
Mellesleg edzés utáni turmixhoz már egy hete elfogyott a protein, egy alapvetően testépítő terembe az minek is. Kocsmába se sört megyünk inni, hanem beszélgetni.
Szóval ez a Jaga :-)

Holnap péntek.

Nincsenek megjegyzések: