vasárnap, május 12, 2013

Uszoda

Szombaton majd 4 órás fűnyírás és facsemete locsolás. Ahhoz képest, hogy nálunk már négy hete (!) egy csepp eső sem volt, a fű még mindig piszkos iramban nő. Hogy a határ milyen állapotban van, még belegondolni is rossz: majd esszük a jordán paprikát meg az ukrán búzából sütött kenyeret.

Ma családi kiruccanás az uszodába:
  • 3000 m úszás. A három kör közt 2-3 perc pihi, hogy megtörjem a monoton munkát
  •        1200 méter: gyors és hát 2:1 arányban
           1200 méter: gyors és hát 5:1 arányban
           600 méter gyors egyben
Az utolsó harmadban feleztem a távot és a szokásos szaunát is kihagytam, hogy a gyerekek ne várjanak túl sokáig rám.

Holnap hétfő.

4 megjegyzés:

Nagy Laci írta...

Na,hogy van a bal bicepszed?

Sanyi, a türelmes gyerek írta...

Hali!

Még érzem, ezért nem egyelőre nem terhelem. A fájdalom már jórészt megszűnt, de ez ilyenkor még csak átmeneti állapot, mert a szövetek még közel sem regenerálódtak. Óvatosnak kell lennem, mert még emlékszem, hogy milyen kellemetlen is volt az a részleges izomszakadás, amit elszenvedtem vagy 10 éve.

Ezt hetet mindenképp pihenéssel töltöm, aztán fokozatosan lehet visszatérni az munkához, kerülve a direkt bicepsz jellegű melót. (Nem mintha szarrá szoktam volna magam bicepszezni)

Amúgy tök jó érzés, hogy egyáltalán nem kell az edzéssel gondolni: rám fért már egy kis pihenő. Takarítom a könyvespolcot. Amúgy semmi nem tudna rávenni, hogy ezt a kismillió könyvet áttörölgessem :-)

Egy-két hét kihagyás az erőszintemben szerintem nem oszt nem szoroz: ezeket az izmokat nem a szél/gyógyszerek fújták össze/fel... :-)
Úgyhogy nem parázok egy cseppet sem. Van még vagy 20-30 évem, ahhoz képest ez a mostani kihagyás egy röpke pillanat

Ricsi írta...

Jobbulást!

Én is így vagyok a pihenéssel. Tuti nem aggódom szét magam azért, hogy mennyire esik vissza a teljesítményem. A legutóbbi tapasztalatok alapján pedig mondhatom, hogy bellel szinte semennyire, de rúddal sem nagyon.
A tanítványok szoktak panaszkodni egy-két hét kihagyás után, hogy nekik kisebb bell kell, mert elgyengültek... csak kivételes esetekben engedek ezen kéréseknek. :)

Jössz jövő héten Pestre az Attila által szervezett Girevoy Sport versenyre?

Sanyi, a tesztgyerek írta...

Hali!

Azért pénteken egy kis gyúrás (Éljen az izoláció!) már belefér.

Majd itthon elvégzem a magam kis snatch tornáját: nem azért golyózgatok, hogy egy vállon veregetésért kifizessek majd 15 rugót és elmenjen egy teljes napom!

A verseny(?) mindenesetre úttörő vállalkozás, bár inkább egy minden háttér nélküli próbálkozás.

Az általunk használt Paveles technika messze nem alkalmas erre a célra. Ez bizony jó alkalom lesz, hogy bebizonyosodjon az RKC/SFG rendszerén túl is van élet...